Slovenci odlični na finalu EP minimoto

Nizozemska je bila pretekli konec tedna prizorišče druge, finalne tekme evropskega prvenstva v minimoto. Od štirih slovenskih predstavnikov je bil najuspešnejši Jan Poropat, ki je prvenstvo v odprtem razredu po tekmah v Italiji ter na Nizozemskem sklenil na skupnem odličnem četrtem mestu in s tem ponovil uvrstitev z lanskega prvenstva na Češkem.

V Assnu so tekmovali: Alex Novak in Etien Kantar Božič v kategoriji Junior A, Enej Logar v kategoriji Junior B in Jan Poropat v odprtem razredu. Tekmovanje se je odvijalo v spremenljivem vremenu. Treningi in kvalifikacije so potekali v suhem vremenu, sobotne preizkušnje pa so spremljale nevihte.

Jan Poropat je bil v odprtem razredu iz dirke v dirko boljši. V prvi dirki je bil po nekaj tehničnih težavah z motorjem šesti. V drugi dirki mu je šlo precej bolje in z veliko borbenosti je končal na tretjem mestu. V zadnji, tretji vožnji je začel najbolje med vsemi dirkači in bil v prvem zavoju celo vodilni, nato pa se je do konca dirke boril za drugo mesto in ga na koncu tudi zanesljivo dobil. Drugo mesto je trenutno najboljša slovenska uvrstitev v posameznih vožnjah na dirkah evropskega prvenstva.

V kategoriji Junior A je bil Alex Novak zelo hiter na treningih, ko je dosegal čase med petim in sedmim mestom, vendar je v kvalifikacijah padel in zaradi počene kosti v zapestju na dirki ni tekmoval. Etien Kantar Božič, ki je prav tako tekmoval v tem razredu, je prvo dirko začel z nekaj smole, saj je padel, potem ko je dobro startal. Dirko je tako začel iz ozadja in do konca napredoval na deseto mesto. V drugi vožnji je začel odlično in se na koncu uvrstil na sedmo mesto, v zadnji vožnji pa mu je tehnična

Enej Logar je v kategoriji Junior B tekmovanje začel z devetim rezultatom. Na startu ni bil med najhitrejšimi in je ostal v gneči, zato se je stežka prebijal v ospredje in je ciljno črto prečkal deveti. V drugi vožnji je bolje startal, dirko pa so zaradi močnega naliva prekinili in uvrstil se je na sedmo mesto. V tretji vožnji je po ponesrečenem startu začel s predzadnjega mesta a na koncu vseeno dosegel deseti rezultat. Evropsko prvenstvo je v seštevku italijanske in nizozemske dirke zaključil na visokem četrtem mestu.

Naslove evropskih prvakov so v vseh treh kategorijah osvojili italijanski dirkači.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji