Gajser zadržal stik z vodilnim in ostaja drugi

Motokrosisti so v Italiji odpeljali petnajsto letošnjo dirko za svetovno prvenstvo MXGP in MX2. Na dirki razreda MX2 je tudi tokrat blestel slovenski predstavnik Tim Gajser, ki se je znova povzpel na stopničke. Osvojil je skupno drugo mesto, drugi pa ostaja tudi v seštevku prvenstva.

Prvo vožnjo je devetnajstletni Tim končal kot tretjeuvrščeni, mesto za vodilnim dirkačem prvenstva in trenutno največjim konkurentom Paulsom Jonassom, ki je tako v začetku nedeljskega popoldneva svojo prednost v prvenstvu povečal za dve točki. A na srečo ne za dolgo. V drugi vožnji sta zamenjala vlogi in Gajser je z odlično vožnjo in prehitevanji dirko končal na drugem mestu, pred Jonassom. Slovenski as je bil drugi tudi v končnem seštevku dirke, Jonass tretji, zmagal pa je tokrat obe vožnji nepremagljivi Max Anstie iz Velike Britanije. Gajserjev zaostanek za vodilnim Latvijcem Jonassom je tri dirke pred koncem še vedno vsega štiri točke. Lov na naslov svetovnega prvaka tako ostaja odprt.

Gajser pa ni bil edini slovenski predstavnik na dirki. Na zveneči progi v Mantovi sta v razredu MXGP tekmovala Klemen Gerčar in Matevž Irt. V prvi vožnji je bil boljši Irt na sedemnajstem mestu, Gerčar se je uvrstil mesto za njim. V drugi vožnji je Gerčar ponovil osemnajsti rezultat, Irt pa je bil štiriindvajseti. V skupnem seštevku je Gerčar italijansko preizkušnjo zaključil na osemnajstem in Irt na dvajsetem mestu. Zmagal je Francoz Romain Febvre, ki še naprej vodi tudi v skupnem seštevku razreda MXGP.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji