Gerčar tokrat brez točk

Na Nizozemskem so poleg motokrosistov, ki tekmujejo v svetovnem prvenstvu MX2, tekmovali tudi dirkači svetovnega prvenstva MXGP, veterani, ki so odpeljali dirko za svetovni pokal veteranov in dirkači evropskega prvenstva EMX125.

Klemen Gerčar je v prvi vožnji dirke razreda MXGP z enaindvajsetim mestom zaostal tik za dobitniki točk, v drugi vožnji je bil dvaindvajseti ter osvojil skupno triindvajseto mesto. Zmagal je Shaun Simpson iz Velike Britanije.

V kategoriji evropskega prvenstva EMX125 je slovenske barve zastopal Jan Pancar in ostal brez točk. V obeh vožnjah ter v seštevku dirke je osvojil trideseto mesto. Zmagal je Belgijec Jago Geerts.

V Assnu so ta vikend veterani tekmovali na dirki za svetovni pokal. V konkurenci kar 48 dirkačev, sta bila dva Slovenca, Bogomir Gajser in Igor Pancar. Gajser se je na dirko uvrstil s sedemnajstim, Pancar z devetintridesetim časom kvalifikacij. Na dirki je Gajser v obeh vožnjah osvojil točko za dvajseto mesto, skupno je bil dvaindvajseti. Pancar je ostal brez točk, zasedel je skupno sedemintrideseto mesto. Zmagal je švedski veteran Mats Nilsson.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji