Gajser v Šentvidu pometel s konkurenco

Tim Gajser je zmagal na finalni dirki evropskega prvenstva EMX Open v motokrosu, ki jo je ta vikend gostil Šentvid pri Stični. Letos so bile kar tri od sedmih dirk tega prvenstva v Sloveniji. Pred tem so se motokrosisti pomerili že v Brežicah in Orehovi vasi. Šentvid je ta vikend nadomestil dirko, ki je konec julija odpadla v Belorusiji.

Gajser je v obeh vožnjah suvereno opravil s konkurenco in osvojil vseh petdeset točk, vendar pa ni bil kandidat za najvišja mesta v skupnem seštevku prvenstva, saj je odpeljal le dve dirki. Tekmovanje v Šentvidu je izkoristil za trening pred finalom sezone svetovnega prvenstva MX2. »Že v ponedeljek grem v Italijo, kjer bomo z ekipo testirali tovarniški 450 kubični dirkalnik, nato pa letim naravnost v Mehiko in od tam v ZDA, kjer bo zadnja tekma letošnjega svetovnega prvenstva. Moj 250 kubični dirkalnik ne bomo spreminjali, saj so vsakršne modifikacije pred tako pomembnim zaključkom, ko se borim za naslov svetovnega prvaka, preveč tvegane. Taka dirka, kot je bila ta v Šentvidu pri Stični, pa je zame odličen trening, saj na največjih dirkah nikoli ne veš, kaj te bo tam pričakalo. Letos smo za to prvo mesto trdo garali, vsak dan sem treniral tako na motorju kot za kondicijo in v tem tempu moram le še zdržati do konca,« je povedal mladi slovenski as, ki so ga na dirki z velikimi očmi gledali otroci, dekleta so lovila njegov pogled, starejši poznavalci motokrosa pa so se strinjali, da je fant zares v vrhunski formi.

Bolj zanimiv je bil zato dvoboj za drugo in tretje mesto, saj je prav finalna dirka odločala o naslovu evropskega prvaka. Za naslov sta se borila češka tekmovalca Petr Bartoš in Martin Michek. Bartoš je imel pred finalom le šest točk prednosti pred Michekom in že pred dirko se je obetal zanimiv razplet. Michek je bil v obeh vožnjah drugi za Gajserjem, Bartoš je bil šele peti. Michek je tako prav na zadnji dirki Bartošu speljal naslov evropskega prvaka. Tretje mesto je osvojil Peter Michalec iz Češke.

Drugo najboljšo slovensko uvrstitev je dosegel Aljoša Molnar s četrtim mestom. Od Slovencev so tekmovali še Toni Mulec (9. mesto), Theo Urbas (10. mesto), Ian Oskar Katanec (11. mesto), Borut Koščak (13. mesto), Andrej Zdovc (15. mesto), Rok Miklič (17. mesto) in  Rok Zupančič (18. mesto).

REZULTATI (klikni za ogled): 

Skupni rezultati po obeh vožnjah 

Rezultati v seštevku prvenstva EMX Open

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji