Končalo se je DP v supermotu

Minuli vikend se je končalo državno prvenstvo v supermotu. Po odpovedi dirke na Grobniku, so dirkači finalno dirko odpeljali v Srbiji. Tekmovanje je štelo tudi za točke pokala Alpe Adria. Organizator Vialon Group se je maksimalno potrudil s pripravo steze, a je predhodno večerno deževje preveč napojilo »offroad« del, zato se je dirka začela z zamudo.

Prvo dirko bi lahko poimenovali tudi dirka sezone, saj je vodilni tekmovalec prvenstva Tine Saražin med dirko kar trikrat zdrsnil na stezi, ter dirko končal na petem mestu, zmagal je Anže Mlakar, Saražinove težave pa so izkoristili še Andrea Tull, Vukašin Bajič in Marko Ukota, ki so se zvsrtili od drugega do četrtega mesta.

Druga dirka je že pred začetkom dvigala pričakovanja, pričakovanja drzne vožnje na meji in napetost, ki se je pred štartom dvignila na najvišjo možno raven. Takoj po štartu je pred prvim levim zavojem prišlo do fizičnega kontakta med voznikoma Anžetom Mlakarjem in Tinetom Saražinom, a k sreči brez posledic in padcev. Do konca se je natoodvijala silovita borba za drugo mesto med Markom Ukoto in Anžetom Mlakarjem. Prav tako se je bila borba za tretje in četrto mesto med Vukašinom Bajičem in Andreo Tullom, ki se je končala v korist slednjega, saj ga je uspel dva kroga pred koncem dirke prehiteti in tako osvojil tretje mesto.

Amaterji so pokazali veliko znanja in borbenosti a se niso mogli kosati z vozniki v razredu TOP Class. Zmagal je Sean Pellegrin, italijanski voznik, ki nastopa v Odprtem Amaterskem Tekmovanju supermota Slovenije, drugi v našem prvenstu je bil domačin Franjo Rihter, tretji pa Bojan Blanuša.

Razvrstitev na koncu dneva je bila sledeča. Anže Mlakar je prepričljivo osvojil prvo mesto, drugi je bil s štirimi točkami zaostanka Tine Saražin in tretji, samo točko za Tinetom Marko Ukota. Vsi trije so se kar trikrat pojavili na zmagovalnem odru, saj je dirka štela za pokal Alpe Adria 2015, za Slovensko Amatersko Tekmovanje in Državno prvenstvo Sloveije v supermotu ter seveda tudi za Prvenstvo domačinov Srbov.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji