Prvi dan zahtevne preizkušnje ISDE je uspešno mimo

Prva slovenska enduro reprezentanca se je včeraj zjutraj prvič podala na izjemno naporno ekipno motociklistično tekmovanje International Six Days Enduro – ISDE. Gre za šestdnevno preizkušnjo dirkačevih sposobnosti in tehnike, šest dni čustev in ekipnega duha.

Slovenska reprezentanca v postavi Jaka Seles, Tomaž Podvratnik, Aleš Vrhovc, Gregor Robek, Miha Špindler in Miran Stanovnik se je včeraj prvič popadla s progo, ki je zaradi dežja v zadnjih dneh zelo namočena in še zahtevnejša. Kot prva sta ognjeni krst na tej legendarni dirki ob 8.12 doživela Seles in Podvratnik, čez 22 minut je sledil start Vrhovca, Robeka in Stanovnika, 9 minut kasneje pa še Špindlerja. Komentar po dirki?

»Prvi dan ISDE je za nami! Uvrstil smo se na 20. mesto, uspelo nam je prehiteti Norveško, Madžarsko in Romunijo. Celotni slovenski reprezentanci je uspelo pripeljati v cilj brez najmanjše poškodbe, kar je odlična popotnica za prihodnje dni. Vseh šest voznikov je odpeljalo težkih 280 kilometrov po raznih terenih, kot so gozdne poti, kamniti predeli in travnate površine. Vsak od nas je vozil osem ur, od tega je bilo eno uro hitrostnih preizkušenj. Vsi smo odpeljali brez časovnih zamud in s tem izpolnili včerajšnji plan. Proga je bila - po pričakovanjih - težka, danes pa bo še težja, saj je trasa zelo načeta in tako bo novih 280 kilometrov zahtevna preizkušnja za vse tekmovalce,« je iz Slovaške sporočil vodja ekipe Jaka Seles. »Ekipa je zelo motivirana in tako vozniki kot spremljevalna ekipa zares delujemo kot eno. Prav spremljevalni ekipi, v kateri so Stane Lunar, Grega Kraškovič, Andrej Bogataj, Borut Hrovatin in Matej Dormiš, gre velika zahvala, saj so včeraj opravili vrhunsko delo. Treba je poudariti, da imajo ostale reprezentance s seboj preko dvajset ljudi, ki pomagajo voznikom, mi pa smo majhni, ampak srčni, borbeni in vztrajni.« Danes se je za našo reprezentanco novo poglavje in z njim nov izziv začel ob osmi uri zjutraj.