Drugi dan legendarne preizkušnje ISDE je uspešno mimo

Prva slovenska enduro reprezentanca se je včeraj zjutraj podala na drugo dirko na izjemno napornem ekipnem motociklističnem tekmovanju International Six Days Enduro – ISDE. Gre za šestdnevno preizkušnjo dirkačevih sposobnosti in tehnike, šest dni čustev in ekipnega duha.

Člani slovenske reprezentance (Jaka Seles, Tomaž Podvratnik, Aleš Vrhovc, Gregor Robek, Miha Špindler in Miran Stanovnik) so se včeraj spopadli z 280 kilometrov dolgo progo, za katero so že v ponedeljek zvečer predvidevali, da bo še težja kot prvi dan, saj je trasa zelo načeta. In res je bila!

Tudi drugi dan dirke je celotna slovenska ekipa odpeljala v začrtanih časovnih okvirih, vsi vozniki so brez zamud prispeli v cilj. »Kot smo napovedali že v ponedeljek, je bila včerajšnja trasa resnično težka, bila je popolnoma luknjasta. Ob tem pa je organizator poskrbel še za češnjico na vrhu torte in dodatno skrajšal čase, tako da smo bili vsi tekmovalci zjutraj dodatno obremenjeni. Po prevoženih 280 kilometrih je bila včeraj na sporedu tudi menjava gum. Tu je potrebno poudariti, da ima vsak tekmovalec po končani dirki na voljo samo 15 minut za pripravo motorja za naslednji dan, pri čemer mu mehaniki lahko zgolj podajajo orodje; vsa dela na motorju mora torej opraviti voznik sam. V tem času je vsem članom slovenske reprezentance uspelo zamenjati zadnje pnevmatike z 'moussi', doliti vse tekočine, očistiti motor in pritrditi vijake. Vse to je vsakemu od nas uspelo v 12 minutah,« je po vožnji povedal vodja ekipe Jaka Seles, ki je včerajšnjo traso označil kot nemogočo. »Na nekaterih delih proge so bili kanali globoki tudi do 50 cm!«

Ob koncu drugega dirkaškega dneva je slovenska reprezentanca zasedla skupno 20. mesto. 

Danes na Slovaškem vozijo novo traso, ki ima še vedno nekaj delov zahtevne včerajšnje. Vozniki so dodali, da je ekipni duh v naši reprezentanci še močnejši kot pred startom, vsi so zelo motivirani in delujejo kot eno.  

Aktualne informacije o dnevnem dogajanju na tekmovanju boste lahko spremljali na spletni strani http://sport.amzs.si, trenutne rezultate pa na www.fim-isde-live.info.