Žagarju se je smejalo

V Krškem smo bili priča uradnemu treningu pred jutrišnjo dirko za VN Slovenije v speedwayu, ko se bodo ob 19. uri najboljši speedwayisti sveta pomerili na deveti dirki letošnje sezone v Speedway Grand Prix seriji.

Že preizkus proge in motorjev pa je na Stadion Matije Gubca privabil toliko gledalcev, da bo imel naš matador Matej Žagar očitno še kako prav, saj se že lep čas nadeja, da bo stadion nabito poln.

»Moja največja želja je nastop pred polnim stadionom svojih navijačev in to seveda v Sloveniji. Pred treningom sem bil še na pregledu v bolnici, kjer pa so na srečo potrdili, da nimam nobenega zloma, zato sedaj rabim samo čas za popolno rehabilitacijo, a za jutri sem pripravljen tako jaz, kot motorji, zato mislim, da ne bi smelo biti nobenih težav,« je po treningu, ki so ga zaradi dodatnega utrjevanja proge morali vmes za slabo uro prekiniti, povedal Žagar in dodal: »Jutri hočem seveda odpeljati dobro dirko, če bom nadaljeval v stilu nastopov v velikem finalu, potem bo to izvrstno, predvsem pa si želim, da bi bilo moje dirkanje jutri varno.«

Žagarjeva sezona bi skoraj težko bila boljša, pred zadnjo tretjino prvenstva na četrtem mestu le točko zaostaja za Gregom Hancockom, aktualnim prvakom iz Kalifornije, do drugega mesta, ki ga zaseda Danec Nicki Pedersen, pa ga ločijo le štiri točke. »Verjamem, da bi lahko na deseti dirki za VN Slovenije v zgodovini, bili gledalci prav tisti jeziček na tehtnici, ki bi našim voznikom lahko dal dodatno hitrost in motivacijo za najboljše rezultate,« pa je povedala predsednica AMD Krško, Violeta Freeland, ki nam je zaupala, da prodaja vstopnic ni šla še nikoli tako dobro kot letos. Seveda pa ni pozabila omeniti, da bo ob Žagarju stiskala pesti tudi za ostale naše voznike. Aleksandra Čondo, ki bo po treh osvojenih točkah v letu 2013, tudi tokrat nastopil kot voznik s posebnim povabilom ter Žigo Kovačiča in Denisa Štojsa, ki bosta na svojo priložnost čakala kot uradni rezervi.

Žagar je pred dirko motorje preizkušal tako v Lendavi, kot v četrtek v Ljubljani in po časih, ki jih je dosegel, se je tako njemu, kot Franciju Kalinu, slovenskemu selektorju, ki našega asa pozna od prvih dirkaških začetkov, kar smejalo.

Žagarjeva sezona je letos odlična, forma prav tako, ker motorji končno delujejo kot je treba, tako od njega odkrito pričakujemo izvrsten rezultat tudi jutri. Kljub poškodbi sodi namreč po prikazanem na zadnjih treh dirkah med najožje favorite za stopničke. Če mu bo uspelo izboljšati najboljši rezultat iz Krškega, ko je bil leta 2005 tretji, pa bo znano že jutri okrog 22 ure.

Žreb mu je namenil stezno številko 13, kar pomeni, da bo dvakrat startal iz povsem notranjega položaja, kar bi moralo v Krškem biti dobro. Notranji položaj ima tako tudi v dvanajsti vožnji, ko bodo proti njemu nastopili Avstralec Troy Batchelor, vodilni v SP, Tai Woffinden ter drugi v prvenstvu, Nicki Pedersen. S Čondo pa se bo srečal v zadnjem nastopu rednega dela dirke, ko bosta v 19. vožnji startala proti Poljaku Macieju Janowskemu in Dancu Nielsu Kristianu Iversenu.

Borut Cvetko / mediaspeed.net

Vožnje naših voznikov:

1: Jonsson, Doyle, Čonda, Batchelor

4: Holder, Kasprzak, Kildemand, Žagar

5: Žagar, Jonsson, Jonasson, Hancock

7: Jensen, Holder, Pedersen, Čonda

11: Harris, Hancock, Čonda, Kasprzak

12: Žagar, Batchelor, Woffinden, Pedersen

14: Doyle, Žagar, Harris, Jensen

15: Kildemand, Čonda, Woffinden, Jonasson

19: Čonda, Iversen, Žagar, Janowski

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji