Tim Gajser naslovu prvaka naproti

Motokrosist Tim Gajser je po predzadnji dirki svetovnega prvenstva MX2 še korak bliže naslovu svetovnega prvaka. Minuli vikend je v Mehiki osvojil drugo mesto in povečal prednost v skupnem seštevku.

Prva vožnja se za Gajserja ni izšla najbolje. Končal je na petem mestu, med tem ko je njegov glavni tekmec za naslov svetovnega prvaka, Latvijec Jonass Justs zmagal. V drugi vožnji je bil Gajser odločnejši in je končal drugi, Justs pa šele daleč za Gajserjem na trinajstem mestu. Naš motokrosist je mehiško dirko sklenil na skupno drugem mestu, zmagal je Američan Thomas Covington, tretji je bil Francoz Benoit Paturel.

Gajser ima prid finalno dirko sezone lepo prednost osemnajstih točk. Finalna dirka bo prihodnji vikend v ZDA, glede na prednost pa se lahko ob ugodnem razpletu že po prvi vožnji zgodi, da se bo Gajser okronal s svojim prvim naslovom svetovnega prvaka MX2.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji