Pod viaduktom Škedenj veselje domačih voznikov

Peta dirka za UNIOR MX prvenstvo Slovenije je v lepem sončnem vremenu postregla z zanimivimi vožnjami in adrenalinskimi skoki ter tudi nekaj drame v nekaterih kategorijah. Na veliko veselje domačinov so prav njihovi tekmovalci dosegli kar nekaj pomembnih zmag. V Slovenskih Konjicah sicer niso dirkali za državno prvenstvo v kategoriji MX Open in mlajših veteranov, saj sta oba vodilna v omenjenih kategorijah zaradi obveznosti na svetovnem prvenstvu v Mehiki. Tako sta omenjeni kategoriji šteli le za pokalno tekmovanje.

Najhitrejša kategorija za UNIOR MX prvenstvo Slovenije je bila tako MX2 in MX125, kjer sta slavila Jan Pancar in Miha Bubnič. V kategoriji MX125 je sicer zanesljiva zmaga zaradi tehnične okvare na motociklu v drugi vožnji spolzela iz rok tekmovalcu domačega društva AMD Slovenske Konjice. Kljub temu, da je nizal najhitrejše čase, se je moral Luka Milec z ugasnjenim motociklom spustiti v bokse. To je bilo prvič letos, da v posamezni vožnji ni zmagal. Na koncu je bil vseeno tretji, drugo mesto je osvojil Jaka Završan, zmaga pa je šla v roke Bubniču na primorsko. V MX2 sta stopničke dopolnila Anej Doplihar in Šket Matic. 

V hitri in atraktivni kategoriji MX open R1, ki je štela za pokalno tekmovanje, smo videli izenačene boje med Ianom Oskarjem Katancem, Theom Urbasom in Matjažem Grušovnikom. Zaslužene zmage se je razveselil Urbas, član domačega AMD Slovenske Konjice, ki je z drugim in prvim mestom dosegel največ točk. Drugo mesto je pripadlo Grušovniku in tretje Katancu. V pokalnem tekmovanju R3 je slavil Luka Frigelj pred Davidom Peričem in Janom Švabom. V kategoriji pokalnega tekmovanja R2 pa Chris Sosolič pred Maticom Žitnikom in Leonom Feršom. 

Med najmlajšimi, ki tekmujejo v kategoriji pokalnega prvenstva junior 50 je z veliko prednostjo obakrat zmagal Jaka Peklaj in poškropil navijače z (otroškim) 'šampanjcem'. Drugo mesto je osvojil Žiga Grebenc in tretje domači tekmovalec Tadej Škratek. V za stopnjo močnejši kategoriji MX65 je Gal Hauptman ponovno dokazal, da nima resne konkurence in je dvakrat slavil pred Jako Osekom in Jakobom Beltramom. V podobni maniri, torej ponovno brez poraza in z veliko prednostjo je pokal najvišje dvignil Maks Mausse. Stopničke sta z odličnimi vožnjami dopolnila Matevž Robek z drugim in Gašper Polajžer s tretjim mestom. 

Pri mlajših veteranih je v pokalnem tekmovanju zanesljivo slavil Igor Pancar pred Alojzijem Vogrinom, povratnikom po poškodbi. Ravno na tej progi si je na prvi dirki pokalnega tekmovanja zlomil ključnico. Tretjega mesta se je silno razveselil tekmovalec domačega društva Leon Ferš in članom AMD Slovenske Konjice prinesel veliko slavje pod zmagovalnim odrom. Vedno nasmejani Alojzij Fortuna je poskrbel, da je med najstarejšimi motokrosisti še vedno nepremagan, pravi pa da za to vsak dan trenira na kolesu in se poti v fitnesu. Dokaz, da se tudi po 50. letu lahko kosa celo z nekaj mlajšimi vozniki. Drugo mesto je zasedel Gorazd Vidic, ki je danes zastopal barve sicer izjemno uspešnega Motocross – Ski Gajser teama, stopnička pa je s tretjim mestom zapolnil Bojan Škufca.

Zadnja dirka za UNIOR MX prvenstvo Slovenije bo 4. oktobra v Orehovi Vasi. 

Rezultati 5. dirke za UNIOR MX prvenstvo Slovenije, Slovenske Konjice:

PP 50 JUN: 1. Peklaj Jaka, 2. Grebenc Žiga, 3. Škratek Tadej,…

DP 65 JUN: 1. Hauptman Gal, 2. Osek Jaka, 3. Beltram Jakob…

DP 85: 1. Mausser Maks, 2. Robek Matevž, 3. Polajžer Gašper,…

DP 125 2T: 1. Bubnič Miha, 2. Završan Jaka, 3. Milec Luka...

DPMX2: 1. Pancar Jan, 2. Doplihar Anej, 3. Šket Matic,…

DP VETERANI 50: 1. Fortuna Alojzij, 2. Vidic Gorazd, 3. Škufca Bojan,…

PP R2: 1. Sosolič Chris, 2. Žitnik Matic, 3. Ferš Leon,…

DP OPEN: 1. Urbas Theo, 2. Grušovnik Matjaž, 3. Katanec Ian Oskar,…

PP MX R3: 1. Frigelj Luka, 2. Perčič Davor, 3. Švab Jan,…

Vse rezultate najdete na www.speed-timing.hr in na www.amzs.si

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji