Nad kamnolomom so zahrumeli motorji

Včeraj, 15. septembra, so o ekstremni in nepozabni izkušnji na tekmovanju ISDE 2015 spregovorili člani prve slovenske enduro reprezentance in kot prvi preizkusili novo enduro progo na Vrhniki.

Na Vrhniki je v prekrasnem ambientu nad kamnolom Verd včeraj potekala novinarska konferenca, na kateri so o vtisih z legendarne šestdnevne dirkaške preizkušnje International Six Days Enduro – ISDE spregovorili člani prve slovenske enduro reprezentance.

Povedali so, da je bila dirka izjemno zahtevna in naporna, da je v šestdnevnem ciklu za vsakega izmed njih prišla faza, ko je utrujen in zgaran želel odnehati, a da so prav v teh kritičnih fazah drug drugemu delovali kot motivator, v smislu: »Bomo, hočemo, zmoremo, gremo dalje.« Kot so izpostavili, so se člani drugih ekip prav čudili, kako malo ljudi sestavlja našo ekipo (šest voznikov in pet članov spremljevalne ekipe), medtem ko so ostale reprezentance samo za pomoč voznikom imele s seboj preko dvajset ljudi. A ne glede na številke – slovenskim voznikom je uspelo izpolniti zastavljen cilj, dirko ISDE so končali kot ekipa, vsi, in brez poškodb. Skupno so zasedli 19. mesto, zmagali so Francozi.

Prav članom prve slovenske reprezentance pa je včeraj v Verdu pripadla čast uradne otvoritve enduro proge VERD Vertical Extreme Ride Dirtpark. Na zanimivem terenu sredi kamnoloma (s čudovitim  razgledom!) so se preizkusili tudi ostali ljubitelji off roada, ki so že včeraj povedali, da se bodo na lokacijo redno vračali in tako izkoristili možnost treninga na uradni progi. 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji