Tim Gajser je svetovni prvak MX2!

Devetnajstletni motokrosist Tim Gajser (Honda Gariboldi Racing) je osvojil naslov svetovnega prvaka MX2 v motokrosu! Ta vikend je bila na prizorišču Glen Helen v ZDA finalna, osemnajsta dirka za svetovno prvenstvo. Gajser se je na veliki finale odpravil kot vodilni dirkač razreda MX2.

V prvi vožnji, ki je bila na sporedu v večernih urah po našem času, je imel kar nekaj težav. Že na startu je zaostal, v nadaljevanju pa napravil še nekaj napak in v cilj pripeljal na šestem mestu. K sreči tudi Gajserjev največji konkurent Pauls Jonass iz Latvije ni odpeljal idealne vožnje in je končal za Gajserjem na desetem mestu. Gajserjeva prednost je pred finalno vožnjo znašala že dvaindvajset točk in jasno je bilo, da mu lahko le še večja napaka prepreči končno slavje.

Do naslova prvaka je bilo vseeno potrebno počakati do druge vožnje, v kateri sta še enkrat dominirala domača Ameriška predstavnika. Tim Gajser je bil četrti, Jonass šesti in s tem je Gajser prepričljivo osvojil naslov svetovnega prvaka! Prvenstvo je dobil z lepo prednostjo petindvajsetih točk. Zmagovalec dirke je postal Nelson Jessy iz ZDA, Gajser je bil na dirki skupno četrti.

To je prvi naslov svetovnega prvaka MX2 v zgodovini slovenskega motokrosa in največji uspeh za Tima Gajserja, ki je pred dnevi dopolnil šele devetnajst let.

Šef ekipe Gariboldi Racing, Giacomo Gariboldi je prav v nedeljo praznoval rojstni dan, Tim pa mu je z naslovom prvaka podaril darilo, kot si ga je lahko Italijan le želel.

AMZS ob tem dosežku Timu Gajserju, njegovi družini in celotni ekipi izreka iskrene čestitke!

Največji dosežki Tima Gajserja:

2007 – Evropski prvak v kategoriji do 65 ccm

2009 – Evropski prvak v kategoriji do 85 ccm

2012 - Evropski prvak v kategoriji do 125 ccm

2012 – Mladinski svetovni prvak v kategoriji do 125 ccm

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji