Zaključilo se je DP skuter, minimoto in starodobni motociklizem

Z dirko v Vrtojbi se je zaključilo državno prvenstvo v panogah skuter, minimoto in starodobni motociklizem.

V razredu skuter 70 je Aleks Ugrin (AMTK Koper) že po prvi od dveh dirk ubranil naslov državnega prvaka, saj je imel neulovljivo prednost pred tekmeci. Že razplet kvalifikacij je nakazoval, da bo razplet zelo tesen, saj je bila razlika med najboljšimi tremi vozniki vsega 92 tisočink. Taka je bila tudi prva vožnja, v kateri je sprva vodil Italijan Nicolo Castellini, a ga je uspel Ugrin prehiteti in zmagati. Mednju se je uvrstil še Martin Mihael (AMTK Koper). V drugi vožnji je Castellini vodil od štarta do cilja, Mihael pa je uspel odbiti napade Ugrina in zaključiti nastop na drugem mestu. Zmagovalec zadnje dirke sezone je tako postal Castellini, ki je sicer v Vrtojbi zbral enako število točk kot Ugrin in v tem primeru je o zmagovalcu odločala boljša uvrstitev v zadnji vožnji. Le točko manj je osvojil Mihael, ki se je uvrstil na tretje mesto. S tem se je tudi prebil na končno tretje mesto v DP, naslov podprvaka pa je osvojil Luka Koren (AMTK Koper), ki je v Vrtojbi v obeh vožnjah odstopil. Enako kot Danijel Računica (AMD Domžale), ki je bil pred dirko v Vrtojbi še na tretjem mestu.

V razredu skuter sport je naslov prvaka že pred zadnjo dirko osvojil Tomaž Ahčin (AMD Orjaki), a kljub temu zadnji nastop opravil brez taktiziranja in z zmago v obeh vožnjah z zmago zaključil letošnjo sezono. Drugo mesto je na zadnji dirki osvojil Andrej Ramšak (AMD Orjaki), na tretje pa se je uvrstil Andrej Petrovič (AMD Štefan Kovač). Slednji je osvojil tudi naslov podprvaka v tem razredu, tretji pa  je sezono končal Ramšak.

Med vozniki minimota je v razredu open zmagal Jan Poropat (Minimoto klub Obala racing) in tako ubranil naslov prvaka. Na zadnji dirki je drugo mesto osvojil povratnik Nejc Šipek (AMD Orjaki), tretje pa Valter Poropat (MM Obala racing), v skupnem seštevku prvenstva pa je V. Poropa drugi in Šipek tretji.

Tesnejši je bil razplet v kategoriji otrok, starih od 10 do 15 let. Za naslov prvaka sta se potegovala Enej Logar in Matija Kavčič (oba ŠKD GAS Vrtejba). Sledni je imel pred zadnjo dirko sezone pet točk prednosti, katero pa je Logar z zmago v prvi vožnji izničil in tako sta zadnjo vožnjo sezone pričela z enakim izhodiščem. Logar je takoj po štartu izkoristil boljši štartni položaj in si nabral malenkostno prednost. Kavčič se ni predal, vse dokler se niso pojavile tehnične težave, zaradi katerih je izgubil precej časa, kar je izkoristila tudi Neli Žajdela (AMD Domžale) in ga v tej vožnji prehitela. Logar je z dvojno zmago na zadnji dirki osvojil naslov prvaka, Kavčič je s tretjim mestom v Vrtojbi sezono zaključil kot podprvak, Žajdela pa je sezono zaključila z drugim mestom na zadnji dirki in tretjim v skupni razvrstitvi prvenstva.

V kategoriji najmlajših otrok, je naslov prvaka že pred zadnjo dirko osvojil jaka Gorjan, ki je zato zadnji nastop izpustil. Ker je zaradi poškodbe odsoten tudi Alex Novak, je na zadnji dirki nastopil le Etien Božič Kantar (vsi trije ŠKD GAS Vrtejba). Naslov podprvaka gre v roke Božič Kantarja, Novak pa je tretji.

V panogi starodobnega motociklizma je Tomaž Jesenek (MK Leteči Kranjci) že pred dirko osvojil naslov prvaka, saj se je zadnjemu nastopu odpovedal Slavko Krč (AMD Kranj). Kljub temu Jesenek ni taktiziral in kljub tehničnim težavam na kvalifikacijah, zmagal obe dirki in tako potrdil naslov prvaka. Obakrat je drugo mesto osvojil Gregor Likar (MK Veteran), kateremu je bil to prvi letošnji nastop v tej panogi, zato se ni mogel nadejati dobre uvrstitve v DP. Podprvak je tako postal Krč, tretje mesto na dirki in v skupnem seštevku pa je osvojil Matjaž Kleva (AMD Beli kamen).

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji