Supermoto reprezentanca z 9. mestom v finale A

Sobota se je za dirkače začela z jutranjimi prostimi treningi, nadaljevala s treningom z merjenjem časa, popoldan pa so jih čakale kvalifikacije. Že z vožnjo na prostih treningi so člani slovenske reprezentance dokazali, da so sposobni doseči dober skupinski rezultat. Tine Saražin je prosti trening končal na 9. mestu, Anže Mlakar prav tako, Marko Ukota pa na 10. Enaka mesta so dosegli tudi na kvalifikacijah za startne pozicije na popoldanskih kvalifikacijskih dirkah.

Tine Saražin je na kvalifikacijski dirki dosegel najboljši rezultat, osvojil je 6. mesto. Anže Mlakar je bil 7., vendar je zaradi preglasnega motorja dobil kazen pribitka petih mest in tako sobotno dirko zaključil na 12. mestu. Marko Ukota je takoj po startu zaradi gneče v prvem zavoju zapeljal s proge, izgubil ogromno mest in se povsem iz ozadja ponovno prebijal naprej. Dirko je zaključil na 12. mestu, zaradi kazni voznika pred njim, ki je prav tako kot Anže dobil pribitek petih mest, pa je končal kot 11.

Skupni rezultat po koncu kvalifikacijskih dirk, po odbitku slabšega rezultata, je slovensko reprezentanco  s 17. točkami kot 9. uvrščeno popeljal v nedeljski A finale. Zmago si je v kvalifikacijah privozila reprezentanca Francije, drugi so bili domačini Italijani in tretji Čehi.

Kaj so v soboto po kvalifikacijski dirki povedali Slovenci?

»Načrt, da se uvrstimo v A finale, smo izpolnili, čeprav bi z malo več sreče lahko imeli boljša startna mesta na nedeljski dirki,« je povedal vodja reprezentance Slavko Šauer in dodal: »Zadovoljen sem z vzdušjem v reprezentanci. Fantje se odlično razumejo in so res prava ekipa.«

»Sobotne kvalifikacije so se odvijale po pričakovanjih, zasedel sem 9. startno pozicijo, ki sem jo na dirki izboljšal za tri mesta. Vendar pa na Pokalu narodov šteje skupna uvrstitev. Skupno smo dosegli 9. startno pozicijo za nedeljsko dirko, na kateri upam, da se bomo uvrstili med deset najboljših držav sveta,« je povedal Tine Saražin.

»Sobotno dirko sem začel na 10. startni poziciji. Startal sem zelo dobro, saj sem bil nekaj krogov na 4. mestu, končal pa sem na 7. in to med zelo hudo konkurenco. Z ekipo smo se uvrstili na 9. mesto, v nedeljo pa upam na še boljši rezultat,« je povedal Anže Mlakar.

»S kvalifikacijami sem bil precej zadovoljen. Zasedel sem 10. mesto v najhitrejši skupini, le dve mesti slabše od svetovnega prvaka. Na dirki sem se v prvem zavoju zapletel in moral nadaljevati iz zadnjega mesta. Na koncu sem zasedel 11. mesto. Na srečo sta kolega odlično odpeljala dirko in skupaj smo zasedli 9. mesto,« je povedal Marko Ukota.

Več o rezultatih na: http://www.supermotos1.com 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji