Kraljica okronala državne prvake

Šesta in tudi zadnja dirka za UNIOR MX prvenstvo Slovenije je na kraljici slovenskih stez v Orehovi Vasi pokazala motokros v vsej svoji veličini. Odlična proga in številni dirkači v posameznih kategorijah so pripravili pravi motošportni spektakel. V kraljevski kategoriji MXOpen je drugič zapored postal državni prvak Tim Gajser, ki se je na domačih predstavil prvič kot svetovni prvak razreda MX2.

Množica gledalcev in navijačev je na najlepši možni način pozdravila novega svetovnega prvaka, ta pa jim ni ostal dolžan in je v prvi vožnji z atraktivnimi vožnjami tudi prvi prečkal ciljno črto. Drugo vožnjo je 19 letni Tim sicer izpustil zaradi poškodbe palca, ki si ga je pri padcu v prvi vožnji še enkrat dodatno poškodoval. Po dirki je dejal: 'Želel sem nastopiti pred domačimi navijači, zato sem kljub odsvetovanju zdravnikov dirkal. Toda padec dva kroga pred koncem ni bil tako nedolžen in mi je vse skupaj še poslabšal. Po priporočilu zdravnika sem zato raje izpustil to vožnjo, ki ni o ničemer več odločala'. Tim se čez teden dni sicer odpravlja na japonsko, kjer bo nastopil pod okriljem HRC-ja na sklepnem delu motokros prvenstva v deželi vzhajajočega sonca. Zmaga v kategoriji Open je tako šla v roke Klemenu Gerčarju.

V kategoriji R3 je zmagal Jan Švab, med mlajšimi veterani Bogomir Gajser, med starejšimi veterani pa Alojzij Fortuna. Med juniorji na 50 kubičnih motorjih je zmagal hrvaški motokrosist Antonio Blažekovič, pri kategoriji do 65 kubičnih centimetrov pa Gal Hauptman. V razredu MX85 je slavil hrvaški dirkač Nikola Hranić, med tem ko v MX125 domačin Luka Milec ni pustil presenečenja in je ponovno zmagal. V razredu MX2 je šla zmaga v roke Janu Pancarju.

Vse rezultate najdete na www.speed-timing.hr in na www.amzs.si.