Žagar do sedmih točk v Torunu

Marian Rose moto arena v Poljskem Torunu je bila prizorišče predzadnje letošnje dirke Speedway Grand Prix serije. Ta je bila pred avstralsko preizkušnjo, ki voznike čaka v Melbournu čez tri tedne, tako tudi zadnja na evropskih tleh.

Dirko je dobil trikratni svetovni prvak, Danec Nicki Pedersen pred Avstralcem Jasonom Doylom in domačinom Maciejem Janowskim. Omenimo, da je Pedersenu to uspelo celo brez petkovega treninga na Torunskem ovalu, saj je čas raje porabil za preizkus novih motorjev na ovalu njegovega poljskega kluba, Leszna. Očitno več kot uspešno. Matej Žagar je še tretjič zapored prizorišče zapustil razočaran, saj je s sedmimi točkami pristal na enajstem mestu večera. Preizkušnjo pred koncem prvenstva pa je že postal novi svetovni prvak Britanec Tai Woffinden, ki je po sezoni 2013 tako še v drugo najboljši na svetu. 25 letnik s koreninami iz Avstralije, ki je naslov pospremil s solzami v očeh, je tako premagal lanskega šampiona, Američana Grega Hancocka, ki pa ima sedaj na drugem mestu SP pred Pedersenom le še 2 točki prednosti. Zaključek sezone v Melbournu bo tako med obema veteranoma tudi v znamenju boja za lepši lesk njunih medalj.

Za našega aduta, ki še kar lovi pravo formo, ki ga je krasila v sredini prvenstva, je bila to še ena mučna dirka, ki jo je začel s tremi tretjimi mesti in tudi na oko nikakor ni našel prave nastavitve za svoje motorje, ki bi ga popeljali do prepotrebnih točk ali še bolje do vnovičnega boja za skupno tretje mesto. Ko je v četrtem nastopu dobro startal in z dovolj hitrosti le uspel za seboj pustiti tudi izjemno hitrega Doyla, je prišel do posamične zmage po celih dveh dirkah suše glede tega uspeha. Žal še četrto tretje mesto v preostali vožnji rednega dela dirke ni bil pravi recept za preboj v polfinale in z ekipo so lahko le pospravili motorje in opazovali preostanek dirke.

»Z dirko nisem niti približno zadovoljen, slabe priprave, ki jih po padcih sploh ni bilo so mi očitno pustile večje posledice, kot si želim priznati in zaključek sezone je res slabši, kot bi moral biti glede na formo, ki sem jo imel pred vsemi tremi padci v poletju,« pa nam je ob odhodu iz stadiona povedal Žagar in še dodal: »Tudi motorji niso tako hitri, da bi lahko bil konkurenčen, dejansko pa se ubadamo v ekipi tudi s pravilnimi nastavitvami, zato želim sedaj le še končati sezono in se še bolje pripraviti na naslednjo, predvsem pa razmisliti kaj delamo v ekipi narobe in kako to spremeniti.«

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji