Sara Markučič na finalu Rok Cup International Final 2015

Med 14. in 17. oktobrom je v Lonatu v Italiji potekal zaključek trinajstega »Rok Cup International Final 2015« v kartingu, na progi South Garda Karting. Med seboj se je pomerilo več kot 360 tekmovalcev v petih kategorijah. Sodelovali so tekmovalci s petih kontinentov iz 35 držav.

Sara Markučič je v Rok prvenstvu, v posebnem točkovanju Pilota Lady, dosegla prvo mesto, kar ji je zagotovilo prost vstop na Rok Cup International Final. Tekmovanje se je odvijalo v spremenljivih vremenskih razmerah, kar je vplivalo na delo mehanikov in prilagodljivost tekmovalcev na stezi.

V kategoriji Junior Rok, kjer je nastopila Sara Markučič, se je med seboj pomerilo 70 kartistov. V četrtkovih kvalifikacijah je Sara kljub težavam dosegla devetindvajseo mesto. V posameznih dirkah je dosegla šestindvajseto, deveto in štirinajsto mesto

V sobotni finale se je uvrstilo le 34 kartistov, med katerimi je bila tudi Sara. Finalno vožnjo je zaključila na triindvajsetem mestu.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji