Dakar - Simon Marčič prečkal ciljno črto

Simon Marčič, letos edini slovenski predstavnik za znamenitem Rallyju Rakar, je izpolnil svoj cilj in je uspešno zaključil to znamenito preizkušnjo.

Simon Marčič, letos edini slovenski predstavnik za znamenitem Rallyju Rakar, je izpolnil svoj cilj in je uspešno zaključil to znamenito preizkušnjo. Skupno je bil 79., v svoji kategoriji je končal na 21. mestu, med tistimi, ki so se dirke udeležili brez asistence pa je bil sedmi. Zmagovalec v kategoriji motoristov je postal Avstralec Toby Price, drugi se je v cilj pripeljal Slovak Stefan Svitko, tretji je bil Čilenec Pablo Quintanilla. Dvojna KTM-ova zmaga torej, prav KTM pa je dobro služil tudi Marčiču.

Številka 149 je našemu junaku konec koncev prinesla srečo. Večkrat je bilo tako hudo, da bi najraje odnehal, a pripravljenost iti čez prag bolečine in utrujenosti je tista, ki loči poražence od zmagovalcev. Simon se je namreč polomil že na koncu 3. etape, zato so bili njegovi dnevi predolgi, noči pa prekratke. A je zdržal!

V videu, ki so nam ga poslali argentinski Slovenci, s katerimi je vzpostavil stik že Miran Stanovnik, letos pa v dneh prej in po Dakarju delajo družbo Simonu Marčiču je kronski dokaz, da ima Slovenija zmagovalca!

Video - Simon Marčič v cilju, prispevek argentinske TV

Video - Simonova izjava po prihodu v cilj

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji