KK - Kartisti so začeli z novo sezono

Pretekli vikend se je s pokalno dirko na stezi Friuli Venezia Giulia v Lignanu (Italija) začela sezona 2016 v kartingu.


Pretekli vikend se je s pokalno dirko na stezi Friuli Venezia Giulia v Lignanu (Italija) začela sezona 2016 v kartingu. Dirke za pokal Sportstil Cup 2016 se je udeležilo 56 voznikov iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije, Črne gore, Makedonije, Srbije in Švedske.

V razredu Rotax Micro Max je v finalni dirki slavil Mai Sadar, drugi je bil Nejc Preša, tretji pa Leon Zelenko, ki je štartal z osmega mesta in mu je uspelo prehiteti kar pet dirkačev.

V razredu Rotax Junior je »pole position« pripadel Luki Železniku, ki pa na dirkah ni uspel zadržati prednosti. V finalu je zmagal Italijan Christian Babbolin, pred Anžetom Dovjakom in Markom Škuljem.

V razredu Rotax Max Senior je zmagal švedski predstavnik Pierre Runić, družbo na stopničkah sta mu delali dve dekleti, Katja Pivk kot druga in Vanesa Ambroželj kot tretja.

Klemen Prešeren je v razredu Rotax DD2 sicer prevozil ciljno črto s precejšnjo prednostjo, a je bil zaradi premajhne teže diskvalificiran. Tako je na najvišjo stopničko stopil David Rotar, na drugo Jan Šlosar in na tretjo Dorjan Čargonja.

V razredu Rotax DD2 Masters je zanesljivo zmagal Primož Matelič, ki je bil hitrejši tudi od Rotarja. Drugi je bil Roman Fikfak, tretji pa Kosta Fidanovski.

V razredu KZ2 si je prvo mesto na vseh dirkah zanesljivo privozil Šved Per Gunnarsson. Na stopničke sta poleg Šveda stopila še Martin Mihič in Maks Mlakar.

V razredu 125 Shifter je zmagal Karim Greblo, drugi je bil italijan Filipo Macor, tretji pa Damjan Nadfaluši.

Kljub napovedanim strožjim ukrepom in doslednim upoštevanjem pravil, je nekaterim tekmovalcem to še vedno povzročalo težave, zato se na naslednji dirki pričakuje še večja doslednost.

REZULTATI - povezava

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji