Gajser, Gerčar in Mausser v Brežicah do stopničk

AMD Brežice so pretekli vikend v Prilipah gostile prvo dirko za evropsko prvenstvo v motokrosu v razredih EMX Open, EMX 85 in EMX 65.


Dirke se je udeležilo skoraj sto motokrosistov iz Slovenije in Evrope. Sončno vreme je ob progo privabilo rekordno število obiskovalcev, ki so imeli kaj videti.

S suvereno zmago v obeh vožnjah je v odprtem razredu slavil Tim Gajser, drugi je bil Martin Michek iz Češke in tretji predstavnik domačega društva Klemen Gerčar, ki je imel v prvi vožnji nekaj smole in je dirko končal na petem mestu, v drugi vožnji pa je bil tik za Gajserjem. Gajser je dirko izkoristil za trening pred odhodom na dirke svetovnega prvenstva v Argentino in Mehiko. Domača dirka je postregla s številčno udeležbo domačih tekmovalcev. Poleg Gajserja in Gerčarja, ki sta dirko zaključila na stopničkah in navdušila domače navijače, so do točk prišli še Aljoša Molnar, ki je bil odličen četrti, Ian Oskar Katanec je bil sedmi in Theo Urbas štirinajsti. V isti kategorji je tekmoval oče in trener Tima Gajserja Bogomir Gajser, ki je dirko končal na dvaindvajsetem mestu. Mesto za njim se je uvrstil Jaka Završan, Matic Žitnik je bil sedemindvajseti.

V izredno konkurenčni kategoriji EMX 85 je z drugim mestom navdušil Maks Mausser in dokazal, da na naših tleh zori nova, mlada generacija uspešnih motokrosistov. Mausser je moral priznati premoč le Reneju Hoferju iz Avstrije. V izjemni konkurenci je točke v razredu EMX 85 osvojil še Matevž Robek, ki je bil na skupnem desetem mestu, med tem ko sta Gal Hauptman in Gašper Polajžer osvojila osemindvajseto in trideseto mesto.

Med najmlajšimi motokrosist v kategoriji EMX 65 je slavil Italijan Matteo Luigi Russi, ki je bil nepremagljiv v obeh vožnjah. Najviše od naših je bil uvrščen Jaka Peklaj, ki je zasedel osemnajsto mesto. Jaka Osek in Miha Nučič sta bila uvrščena na osemindvajseto in devetindvajseto mesto.

VSI REZULTATI - POVEZAVA

Foto: Goranj Krošelj/http://www.gorankroselj.com

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji