180. dirka na stadionu Ilirije

V soboto bo Ljubljani na sporedu druga preizkušnja državnega prvenstva Slovenije in Hrvaške za posameznike v speedwayu. Uradni trening bo na stadionu v Zgornji Šiški na sporedu ob 13. uri, drugič v tej sezoni pa se bodo tekmeci za točke spopadli po predstavitvi voznikov, ki bo ob 15. uri.


180. dirka v zgodovini AMTK Ljubljana bo v znamenju klasičnega dvoboja med domačim matadorjem Matejem Žagarjem ter Hrvatom Jurico Pavlicem. Na minuli dirki v Krškem sta se pošteno spopadla, vmes tudi sporekla, predvsem pa je Hrvat po trku z Žagarjem tudi padel. Na koncu je Žagar zmagal pred Madžarjem Jozsefom Tabako, Pavlicu pa je pripadlo tretje mesto. Drugi najboljši slovenski voznik je bil član AMD Krško Denis Štojs, ki je dirko končal na četrtem mestu.

Posebna zanimivost bo zagotovo tudi nastop lanskega podprvaka Aleksandra Čonde, ki je še pred sezono napovedal, da letos ne bo več nastopal, po dirki v Krškem pa očitno še vedno lačen dirkanja, našel sponzorja in tudi motor. Tako bo v barvah ST Lendava pošteno presenečenje in zagotovo tudi popestritev tokratne dirke. Kako je pripravljen na ponovno dirkanje, pa bo pokazala že prva vožnja, ko se bo spopadel z najboljšim ljubljanskim mladincem, Nickom Škorjo.

Nič manj zanimiva ne bo že druga vožnja, v kateri bodo moči merili lanski mladinski prvak Žiga Kovačič, Denis Štojs, najboljši Madžar Tabaka in še en povratnik po lanskem premoru, Krčan Matic Ivačič. Da bo prva serija voženj začinjena do konca, pa se bosta v četrti spopadla še glavna favorita za zmago in seveda nastop v finalni vožnji, Žagar ter Pavlic.

Borut Cvetko / mediaspeed.net

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji