Gajser v pričakovanju četrte dirke MXGP

V Argentini se bo po prostem vikendu nadaljevalo svetovno prvenstvo v motokrosu.


 

Ta vikend bomo imeli v najmočnejšem razredu MXGP samo enega predstavnika, Tima Gajserja (Honda Gariboldi Racing), ki po treh odpeljanih dirkah v skupnem seštevku prvenstva zaseda drugo mesto. S trinajstimi točkami prednosti je v vodstvu aktualni svetovni prvak razreda MXGP, Francoz Romain Febvre.

Gajser prostega vikenda ni izkoristil za počitek, temveč se je v Brežicah udeležil domače dirke evropskega prvenstva in suvereno zmagal v odprtem razredu.

Tudi na četrto dirko sezone se je odpravil z jasnim ciljem, da še enkrat dokaže svojo veljavo v najmočnejšem razredu in osvoji čim več točk. Letos je na treh dirkah za svetovno prvenstvo v šestih odpeljanih vožnjah osvojil kar tri posamične zmage.

Dirke v Argentini se zelo veselim, saj mi je prizorišče izredno pri srcu in v Argentini je vedno ogromno gledalcev. Pričakujem podobno dirko, kot so bile dosedanje in upam na čim boljši rezultat,

je bil jasen Gajser. Z očetom in trenerjem Bogomirjem ter z bratom Nejcem se je čez lužo odpravil že v torek. V Argentini je bilo te dni deževno, zato se lahko zgodi, da bo dogajanje čez vikend popestrilo tudi vreme.

Dirka bo v nedeljo zvečer po našem času. Prva vožnja bo ob 18. uri, druga vožnja sledi ob 21.00. Kvalifikacijska dirka bo v soboto ob 20.50.

 

URNIK TEKMOVANJA (po našem času)

Sobota: 20.50 – kvalifikacijska dirka MXGP

Nedelja: 18.00 – 1. vožnja MXGP, 21.00 – 2. vožnja MXGP (prenos na Šport TV 1)

Foto: Hondaproracing.com