Dež preprečil ljubljansko dirko

Za danes napovedano drugo dirko državnega prvenstva posameznikov v speedwayu, ki bi morala biti na stadionu Ilirije v Zg. Šiški, so morali organizatorji iz AMTK Ljubljana zaradi preveč razmočene proge žal odpovedati.


Nov termin te preizkušnje bodo objavili naknadno.

V Ljubljani nas ob tem 14. maja čaka še polfinalna dirka Evropskega prvenstva mladincev, med tem, ko se bodo na tretji preizkušnji skupnega članskega DP vozniki za točke pomerili 18. junija v Lendavi.

Deževni razplet gre še najbolj na roko hrvaškemu matadorju Jurici Pavlicu, ki mu je pred dnevi umrla babica in je svoj nastop v Ljubljani zaradi tega dan pred dirko odpovedal.

Na žalost pa gledalci niso bili deležni niti ponovnega nastopa Aleksandra Čonde, ki bo na svoj letošnji prvi nastop, po tem, ko je napovedal prekinitev ali vsaj premor v svoji karieri, moral prav tako počakati do naslednjega termina.

Še vedno pa ostaja odprto vprašanje voznika, ki bo na prihajajoči največji dirki sezone, VN Slovenije, ki bo v Krškem 30. aprila, nosil številko 16. Franci Kalin, slovenski selektor in organizatorji iz AMD Krško so se dogovorili, da bi odločitev o slovenskem dirkaču, ki bi ga doletela čast dirkanja z najboljšo svetovno petnajsterico in bi prejel posebno povabilo ali t.i. »wild card,« določili glede na rezultat ljubljanske dirke.

Po rezultatih iz prve dirke tako ostaja kot glavni favorit krški veteran Denis Štojs, v igri pa sta tudi njegov klubski kolega Matic Ivačič in ljubljanski mladinec Nick Škorja. Kdo od njih se bo pridružil Mateju Žagarju na startni listi in kdo bo zasedel mesto obeh steznih rezerv, na katero cilja tudi mladi Žiga Kovačič, pa bodo iz AMD Krško in Avto moto zveze Slovenije morali sporočati prav kmalu.

Borut Cvetko / mediaspeed.net

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji