Peter Irt drugi na Hrvaškem

V hrvaškem Zaboku je bila pretekli vikend dirka evropskega prvenstva v motokrosu.


Bližnje dirke se je v kategoriji EMX Open udeležilo kar sedem slovenskih motokrosistov. Najboljši je bil Peter Irt, ki je osvojil skupno drugo mesto.

V sobotnih kvalifikacijah je Irt postavil tretji čas in si zagotovil dober startni položaj za dirko. V nedeljo je v prvi vožnji startal najhitreje med vsemi. Češki motokrosist Petr Bartoš ga je skušal prehiteti, vendar je Irt uspešno odbil vse napade. Še bolj je bilo napeto proti koncu dirke, ko se je Irtu približal češki tekmovalec Martin Michek in ga je skoraj ujel, ko so ga ovirali tekmovalci, zaostali za krog. Tudi pred njim Irt ni popustil in v cilj sta pripeljala z minimalno razliko le 0.3 sekunde. V drugi vožnji je Irt startal na petem mestu in uspel mu je preboj vse do drugega mesta, s tem je na dirki osvojil skupno drugo mesto. Zmagal je Čeh Martin Michek, tretje mesto je zasedel Petr Bartoš.

Drugi najuspešnejši slovenski tekmovalec je bil Toni Mulec, ki je bil skupno sedmi, mesto za njim se je uvrstil Luka Kutnar. Theo Urbas je bil petnajsti, Jaka Završan osemnajsti, Matic Žitnik se je uvrstil na enaindvajseto mesto, Ian Oskar Katanec pa na dvaindvajseto.

REZULTATI - POVEZAVA

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji