Tim Gajser nadaljuje z izjemnim dirkanjem

Motokrosist Tim Gajser je zmagal tudi na peti dirki svetovnega prvenstva v motokrosu in osvojil že tretjo zmago letos.


Gajser je bil nepremagljiv že v kvalifikacijah, kjer si je zagotovil najboljši startni položaj na dirki. Na dirki je v prvi vožnji prepričljivo vodil, nato pa so se začele težave. Zaradi kamenja se je poškodovala zavora in mogel zavirati, nato pa mu je v enem od globokih kanalov, ki so se naredili po progi, zagrabilo plastiko na prednjem delu motorja. Plastika se je odlomila in je Gajserja med vožnjo precej ovirala, zato ga je Francoz Romain Febvre pet krogov pred ciljem prehitel.

V drugi vožnji so stvari stekle gladko in Gajser je suvereno zmagal ter postal skupni zmagovalec mehiške dirke. Skupno drugo mesto je osvojil Febvre, tretji je bil izkušeni Nemec Maximilian Nagl, ki je bil v obeh vožnjah na tretjem mestu.

Febvre je v skupnem seštevku svetovnega prvenstva ohranil tri točke prednosti pred Gajserjem. Naslednja dirka svetovnega prvenstva bo prvega maja v Latviji. Slovenske motokrosiste pa že prihodnjo nedeljo na progi Škedenj pri Slovenskih Konjicah čaka druga dirka državnega prvenstva.

REZULTATI:

1. vožnja: 1. Romain Febvre (Fra), 2. Tim Gajser (Slo), 3. Maximilian Nagl (Nem)

2. vožnja: 1. Tim Gajser (Slo), 2. Romain Febvre (Fra), 3. Maximilian Nagl (Nem)

Skupno na dirki: 1. Tim Gajser (Slo) 47 točk, 2. Romain Febvre (Fra) 47 točk, 3. Maximilian Nagl (Nem) 40 točk

Skupno v seštevku SP: 1. Romain Febvre (Fra) 219 točk, 2. Tim Gajser (Slo) 216 točk, 3. Antonio Cairoli (Ita) 171 točk

Foto: hondaproracing.com

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji