Prunkov ognjeni krst v Normandiji

Prihajajoči konec tedna bo francoski Essay gostil uvodno dirko evropskega prvenstva v kategoriji CIK-FIA Academy Trophy, med nastopajočimi pa bo ognjeni krst na mednarodnih tekmovanjih doživel tudi slovenski kartist Nik Prunk.


Prunkov ognjeni krst v Normandiji

CIK-FIA Academy Trophy vstopa v sedmo tekmovalno sezono, letos pa je bilo tekmovanje deležno precejšnjih sprememb, saj se je mednarodna karting zveza CIK-FIA odločila za osvežitev formata tekmovanja in uvedla nekaj dobrodošlih tehničnih sprememb. Koncept tekmovanja ostaja nespremenjen - vsi nastopajoči bodo imeli na voljo identične šasije, motorje in pnevmatike, za prihajajočo sezono pa je CIK-FIA izbrala nove dobavitelje dirkaške opreme, ki obetajo najbolj izenačen format tekmovanja doslej. Vsi tekmovalci bodo imeli na voljo šasije priznanega proizvajalca OTK (Exprit), poganjali jih bodo pogonski agregati Vortex, novost pa so tudi pnevmatike priznanega gumarskega opremljevalca Vega. CIK-FIA na ta način znova potrjuje, da gre za edinstveno tekmovanje, ki primerja najboljše talente iz vsega sveta pod enakimi pogoji, kjer je finančna komponenta potisnjena v ozadje, saj mednarodna karting zveza s pomočjo proizvajalcev močno subvencionira nastope vseh tekmovalcev.

V močni mednarodni konkurenci enainpetdesetih voznikov iz devetintridesetih držav bo po dolgoletni odsotnosti slovenskih tekmovalcev z mednarodne karting scene nastopil tudi aktualni državni prvak v mladinski kategoriji, ki se bo na dirki v Franciji prvič spoznal s pogonskim agregatom kategorije OK-Junior. Mladi Koprčan bo pod vodstvom trenerja Domna Jerančiča zastopal barve Slovenije, saj je v omenjenem tekmovanju v ospredju tekmovanje državnih reprezentanc. Prunk bo tako imel edinstveno priložnost tekmovati z nekaterimi najboljšimi dirkači s petih celin, saj je med nastopajočimi kar nekaj slovitih in uveljavljenih imen v mladinski kategoriji, ki nastop omogoča voznikom starim med 13 in 15 let.

Dirkači se bodo za naslov prvaka pomerili na treh preizkušnjah. Sezona se začenja v Franciji (Essay), nadaljuje na Portugalskem (Portimao), sezono pa bodo dirkači sklenili na Švedskem (Kristianstadt), kjer bo zmagovalec poleg pokala za naslov prvaka prejel tudi vabilo za brezplačen nastop na svetovnem prvenstvu v kartingu v Bahrajnu pod okriljem tovarniške ekipe Tony Kart.

V četrtek je na stezi v Normandiji že potekal žreb šasij in motorjev, dirkači pa so tudi že imeli priložnost za spoznavanje s stezo in tekmovalno opremo. Uradni del tekmovanja se v petek pričenja s prostimi treningi, v soboto so na sporedu kvalifikacije ter izločilne dirke, predfinale in finale bo v nedeljo. Več informacij o dirki je na voljo na uradni spletni strani www.cikfia.com, televizijski prenos dirke pa si bo v nedeljo možno ogledati na televizijski postaji Motors TV ter spletni strani www.cikfia.tv.

 

 

 

 

 

 

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji