Gajser suvereno tudi pod viaduktom Škedenj

Pod viaduktom Škedenj pri Slovenskih Konjicah se je na zadnjo nedeljo v aprilu odvila druga dirka za AMZS državno prvenstvo Slovenije v motokrosu.


Kljub napovedanemu dežju je vreme zdržalo in izjemno veliko število gledalcev je lahko uživalo v spektakularnih predstavah najboljših motokrosistov. Zmaga v razredu MX Open je šla v roke Timu Gajserju.

Na dirki je sodelovalo 73 motokrosistov, med najbolj zvenečimi imeni pa so manjkali Jernej Irt, Klemen Gerčar in Toni Mulec, prva dva okrevata po poškodbah, zadnjega pa je pokosila viroza. Kljub okrnjeni zasedbi v prestižnem razredu MX Open smo lahko videli zanimivo dirkanje. Tim Gajser je pokazal, zakaj je trenutno le tri točke v zaostanku za vodilnim v skupnem seštevku svetovnega prvenstva v razredu MXGP in je prikazal predstavo, ki je bila vsekakor vredna ogleda. Gajser je z dvema atraktivnima vožnjama dokazal svoje mojstrstvo in navduševal gledalce ob stezi, v boksih pa ohranil pregovorno prijaznost in odprtost do slehernega navijača, ki je prišel po stisk roke, avtogram ali posneti fotografijo za družinski album.

Po dirki je dejal: »Proga je bila odlično pripravljena, kar malce preveč zlikana za moj okus, saj najraje dirkam in treniram na stezah, kjer je veliko kanalov in grbin. Na koncu, ko je padlo nekaj dežja, so se pogoji poslabšali in je na nekaterih delih postalo zelo spolzko, zato je bilo treba voziti nekoliko previdneje. A vseeno je bil to odličen trening, dobra dirka, kjer me je pozitivno presenetil Aljoša Molnar, ki je nekaj krogov držal odličen tempo.«

Za drugo in tretje mesto je bil boj izjemen boj med Luko Kutnarjem, Petrom Irtom in Aljošo Molnarjem, na koncu je na drugo stopničko stopil Luka Kutnar, tretje mesto je osvojil Peter Irt.

V kategoriji MX2 je Jan Pancar je nadaljeval v zmagovalnem tempu in z dvema zmagama odnesel maksimalno število točk. Komaj petnajstletni motokrosi z Dolenjske, je eden naših najperspektivnejših dirkačev.

V to elito pa sodi tudi štajerski mladinec Luka Milec, ki že drugo leto kraljuje v razredu do 125 kubičnih centimetrov in je z dvema zmagama prepričljivo v vodstvu. Njegov stil je tekoč in mehak a hkrati agresiven.

V kategoriji MX85 je z dvojno zmago slavil Gašper Polajžer, ki je v odsotnosti Maksa Mausserja uprizoril odličen dvoboj z Matevžem Robekom. Med mlajšimi veterani je zmagal Borut Koščak, med starejšimi pa Bogomir Gajser, oče in trener Tima Gajserja.

V pokalnem tekmovanju R3 se je dvojne zmage pred domačo publiko razveselil član AMD Slovenske Konjice Žan Žaler. Med juniorji sta z zanesljivima zmagama in izkupičkom maksimalnega števila točk slavila Žan Oblak (MX50) in Jaka Peklaj (MX65).

Naslednja dirka za Državno prvenstvo v motokrosu bo že v sredo 27. aprila, na praznični dan. Najboljši domači motokrosisti in nekaj gostov iz tujine bo »okupiralo« čudovito stezo v Stranski vasi pri Semiču.


Rezultati 2. dirke za AMZS Motokros državno prvenstvo Slovenije, Slovenske Konjice:

DP 50 JUN: 1. Oblak Žak, 2. Osek Lukas, 3. Jelenec Nace,…

DP 65 JUN: 1. Peklaj Jaka, 2. Brejc Bor, 3. Osek Jakal,…

DP 85: 1. Polajžer Gašper, 2. Robek Matevž, 3. Gal Hauptman,…

DP 125 2T: 1. Milec Luka, 2. Hribar Jan, 3. Cekelo Stanislav,...

DPMX2: 1. Pancar Jan, 2. Bubnič Miha, 3. Doplihar Anej,…

DP VETERANI 50: 1. Gajser Bogomir, 2. Fortuna Alojzij, 3. Vidic Gorazd,…

ODP VETERANI 40: 1. Koščak Borut, 2. Pancar Igor,3. Ferš Leon…

DP OPEN: 1. Gajser Tim, 2. Kutnar Luka, Irt Peter,…

PP R3: 1. Žaler Žan, 2. Vegelj Nace, 3. Sedar Tadej,…

Vse rezultate najdete na www.speed-timing.hr in na www.amzs.si/sport 

Koledar preostalih dirk za državno prvenstvo Slovenije v motokrosu 2016:

27.4. – Semič

22.5. – Mačkovci

21.8. – Zabok, Hrvaška (skupna dirka Slovenije in Hrvaške)

18.9. – Šentvid pri Stični (skupna dirka Slovenije in Hrvaške)

9.10. – Orehova vas

AMZS MX Press

 

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji