Na praznični dan, 27. aprila motokros DP v Stranski vasi pri Semiču

Le tri dni po dirki v Slovenskih Konjicah, kjer je prepričljivo slavil Tim Gajser, se naši najboljši motokrosisti selijo v Belo krajino, kjer se prenovljeni stezi v Stranski vasi pri Semiču obeta še ena vrhunska predstava za vse ljubitelje adrenalinskih voženj.


Člani domačega kluba so se potrudili in prenovili stezo, ki je po besedah dirkačev, ki so na njej že trenirali, odlična. Seveda ne manjka atraktivnih skokov, ki so prava paša za oči, najdaljši pa merijo tudi prek dvajset metrov. Zanimivo bo videti tudi kdo bo na novi, skrajšani štartni ravnini najhitrejši, menda pa motocikli še vedno dosegajo vznemirljivo visoke hitrosti. Za pravo mero adrenalina na dan boja proti okupatorju bo zato vsekakor poskrbljeno.

Dirke se bodo začele že ob 11. uri. Najprej se bodo pomerili veterani in najmlajši, nato sledi kategorija MX 85, skupni vožnji MX 125 in MX R3 ter za konec prvega dela še MX2 in MX OPEN. Prva dirka kategorije MX2 in MX Open, v kateri bodo nastopili največji zvezdniki, bo na sporedu ob 14.05, druga in tudi zadnja vožnja, s katero se bo končala dirkaška nedelja pa ob 17.00.

Vse rezultate lahko spremljate v živo na SPEED-TIMING

Koledar preostalih dirk za državno prvenstvo Slovenije v motokrosu 2016

22.5. – Mačkovci

21.8. – Zabok, Hrvaška (skupna dirka Slovenije in Hrvaške)

18.9. – Šentvid pri Stični (skupna dirka Slovenije in Hrvaške)

9.10. – Orehova vas
 

AMZS MX Press