Gajserju niti padec ni preprečil nove zmage

Tim Gajser je na zahtevni progi v Latviji po razburljivi dirki dosegel novo zmago v elitni kategoriji svetovnega prvenstva MXGP in v seštevku prvenstva za prvim mestom zaostaja le še eno točko.


Gajser je bil znova najboljši v soboto na kvalifikacijski dirki, kjer je zmagal z minimalno prednostjo pred Italijanom Antonijem Cairolijem. Makolčan si je s tem privozil najboljši startni položaj na dirki, kar mu je letos uspelo že tretjič zapored. Gajser se je podobno, kot na dosedanjih petih dirkah, izstrelil s starta in je dirko začel med najboljšo trojico. Potreboval je le dobra dva kroga, da je ujel vodilnega Cairolija in za tem je do konca prve vožnje vozil varno na prvem mestu. Tik pred koncem se mu je nevarno približal nemški tekmovalec Maximilian Nagl. Toda Gajser, ki je opazil, da si je tudi Nagl zaželel zmage, ni dopustil, da bi izkušeni Nemec ogrozil njegovo vodstvo. Vodilni tekmovalec kategorije MXGP Romain Febvre je prvo vožnjo končal na petem mestu, zato je Gajser po prvi vožnji s šestimi točkami prednosti prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega prvenstva.

Druga vožnja je bila izjemno razburljiva. Gajser je po silovitem začetku v drugem krogu padel pri izhodu iz ovinka in je imel obilo sreče, da ga kdo od tekmovalcev pri tem ni povozil. V nadaljevanje dirke se je podal s šele dvaindvajsetega mesta. »Drugo vožnjo sem začel solidno in nato naredil neumno napako. Pri tem mi je Max Nagl peljal čez motor in nisem mogel takoj nadaljevati. Nato sem našel idealne linije in sem zelo zadovoljen s svojo vožnjo. Vesel sem, da sem na koncu prehitel še Nagla in prišel do četrtega mesta. Hvala celotni ekipi in družini, ki trdo delata za moj uspeh,« je navdušeno razlagal Gajser, ki je drugo vožnjo kljub začetku iz ozadja končal na četrtem mestu ter postal veliki zmagovalec latvijske dirke.

Skupno drugo mesto je na dirki osvojil Italijan Cairoli, tretji je bil Francoz Febvre, ki v seštevku svetovnega prvenstva vodi le še za eno točko. Naslednja dirka svetovnega prvenstva bo že prihodnji vikend v Nemčiji na progi Teutschenthal.

REZULTATI MXGP:

1. vožnja: 1. Tim Gajser (Slo), 2. Maximilian Nagl (Nem), 3. Antonio Cairoli (Ita)

2. vožnja: 1. Romain Febvre (Fra), 2. Antonio Cairoli (Ita), 3. Jeremy Can Horebeek (Bel), 4. Tim Gajser (Slo)

Skupno na dirki: 1. Tim Gajser (Slo) 43 točk, 2. Antonio Cairoli (Ita) 42 točk, 3. Romain Febvre (Fra) 41 točk

Skupno v seštevku SP: 1. Romain Febvre (Fra), 260 točk, 2. Tim Gajser (Slo) 259 točk, 3. Antonio Cairoli (Ita) 213 točk

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji