Milec in Pancar do točk na prvi dirki EMX 125

V Latviji so svojo prvo dirko te sezone odpeljali motokrosisti v kategoriji EMX 125, ki so tekmovali za točke evropskega prvenstva.


V močni konkurenci petinšestdesetih tekmovalcev so nastopili Luka Milec, Jan Pancar in Luka Crnković, hrvaški predstavnik, ki pa zastopa barve AMZS. Vsi trije so se uspešno prebili skozi kvalifikacije.

Na dirki je bil od Slovencev najuspešnejši Luka Milec, ki je osvojil skupno dvajseto mesto. V prvi vožnji se je uvrsti tik za dobitnike točk na enaindvajseto mesto, v drugi vožnji je bil na visokem trinajstem mestu. Pancar je v prvi vožnji dobil točko za dvajseto mesto, druge vožnje pa zaradi padca ni končal. V petem krogu ga je pri veliki hitrosti vrglo čez krmilo, pri tem pa si je poškodoval zapestje ter motor. Po prvih informacijah ima nategnjene vezi. Na koncu je bil uvrščen na skupno sedemindvajseto mesto. Crnković je v obeh vožnjah ostal brez točk.

Zmagal je Belgijec Jago Geerts, drugi je bil Francoz Zachary Pichon in tretji Nizozemec Roan Van De Moosdijk.

Naslednja dirka za evropsko prvenstvo EMX 125 bo čez dva tedna v Italiji, ponovno vzporedno s tekmovanjem MXGP.

Več o rezultatih na MXGP.com

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

1

Priljubljenost članka

1

Shrani

Delite s prijatelji