Škorja zmagovalec Ljubljane!

Nick Škorja je z zmago na polfinalni dirki evropskega prvenstva mladincev, ki je bila v Ljubljani, dodobra presenetil in tako opozoril nase vso speedwaysko Evropo.


Dirka je bila sicer zaradi premočnega dežja prekinjena po šestnajsti vožnji, ko so vsi vozniki odpeljali po štiri vožnje. Na račun enakega števila točk je zmagovalca in največji pokal odločil žreb, pri katerem je daljšo potegnil prav Škorja in bil tako boljši od Rusa Sergeja Logacheva, s katerim bi se moral srečati v 17. vožnji. A to ne zmanjša uspeha našega mladca, saj je dobil prav vse 4 vožnje v katerih je nastopil. Tretje mesto je za točko manj dobil Poljak Bartosz Smektala, ki bi prav tako nastopil v 17. vožnji, ki ji ni bil naklonjen močan dež.  Vreme je organizatorje iz AMTK Ljubljana dodobra preizkušalo že ves čas pred dirko, saj so zaradi slabe napovedi izbrali zelo dobro odločitev, da so z dirko pričeli več kot uro prej kot je bilo napovedano. Tako so izpeljali prireditev in je dirka regularna, saj je za to po pravilih potrebno odpeljati 12 voženj. Škorja, ki mu je na račun njegovih izkušenj iz motokrosa šla na roko verjetno tudi razmočena proga in seveda prednost domačega ovala, se je tako v skupini najboljših petih iz te dirke uvrstil v finalno preizkušnjo tega prvenstva, ki bo 10. septembra v francoskem Lamothe Landerronu.

Škorja, ki je na svoj talent opozoril že kot izvrsten voznik v mladinskih kategorijah motokrosa, kjer je že osvajal državne naslove in tudi odlične mednarodne rezultate, bo julija dopolnil 18 let, kar pomeni, da je za še ne polnoletnega Laščana, ki je začel s speedwayem šele pred dvema letoma, lahko še izvrstna kariera. Zaželimo mu srečo, saj ob Mateju Žagarju slovenski speedway še kako močno potrebuje dober podmladek, ki bi mu lahko pot narekoval prav Škorja in brata Kovačič.

Žal to ni uspelo našemu drugemu predstavniku, Žigi Kovačiču, ki je ob eni diskvalifikaciji zbral 4 točke in končal na desetem mestu. Točko pa si je privozil tudi Luka Omerzel, ki je kot rezerva v edinem nastopu privozil točko.

Rezultati:

1. Nick Škorja (Slo), 2. Siergiej Logachev (Rus) oba 12, 3. Bartosz Smektala (Pol) 11, 4. Wiktor Trofimow (Ukr), 5. Eduard Krcmar (Češ)  oba 9, …, 10. Žiga Kovačič 4, 16. Luka Omerzel (oba Slo) – 1, …

Borut Cvetko / mediaspeed.net

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji