Izjemen vikend za slovenske moto športnike

Minuli vikend je bil zelo uspešen za slovenski moto šport. Škorja je zmagal v Ljubljani, Žagar je bil tretji na Poljskem, Gajser pa prav tako tretji v Italiji.


Prvi uspeh je dosegel mladi speedwayist Nick Škorja, ki je zmagal na polfinalni dirki evropskega prvenstva mladincev v Ljubljani in nase opozoril vso speedwaysko Evropo. Škorja se je z zmago uvrstil v finalno preizkušnjo evropskega prvenstva, ki bo 10. septembra v francoskem Lamothe Landerronu.

Le nekaj ur za tem, je večkratni slovenski prvak Matej Žagar na drugi dirki elitne serije Speedway Grand Prix na Poljskem osvojil tretje mesto in pomembnih 14 točk, s čimer je popravil grenak priokus iz domače dirke v Krškem. Žagarja naslednja dirka čaka 11. junija na Danskem.

V nedeljo je z uspehi naših moto športnikov nadaljeval motokrosist Tim Gajser, ki je bil na dirki svetovnega prvenstva MXGP v Italiji pred več tisoč slovenskimi navijači tretji in po osmih dirkah sezone ostaja vodilni motokrosist v prvenstvu MXGP. Gajserjev uspeh je dopolnil Peter Irt, ki je na dirki osvojil svojo prvo točko v prvenstvu MXGP.

VIDEO UTRINKI SGP in MXGP

 

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji