Tim Gajser je postal policist

Motokrosist Tim Gajser se je pridružil trideseterici slovenskih vrhunskih športnikov, ki so zaposleni pri Policiji.


Marjan Fank, generalni direktor policije, in Bogdan Gabrovec, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez, sta v prostorih Policijske akademije v Tacnu podpisala sporazum o sodelovanju. Namen sporazuma je nadgraditi sodelovanje, ki ga ima Policija že vzpostavljenega s posameznimi nacionalnimi športnimi zvezami, tako da bo Olimpijski komite Slovenije (OKS) prevzel koordinacijo tega sodelovanja na področjih, za katera se bosta posebej dogovorili. Med drugim OKS in Policija sklepata ta sporazum tudi zaradi tesnejšega medsebojnega sodelovanja pri zagotavljanju varnosti.

Pred tem podpisom je bil na vrsti podpis med generalnim direktorjem policije Marjanom Fankom in vrhunskim športnikom motokrosistom Timom Gajserjem, ki je pogodbo o zaposlitvi v Policiji podpisal prvič.

Avto-moto zveza Slovenije sicer že ima pod svojim okriljem športnike, ki so zaposleni v Športni enoti Slovenske vojske - to so speedwayist Matej Žagar ter motokrosista Sašo Kragelj in Klemen Gerčar, Tim Gajser pa je postal prvi moto športnik, zaposlen pri Policiji.

Foto: AP/AMZS

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji