V Radizelu bo ta vikend dirka evropskega prvenstva v motokrosu

Na dirki evropskega prvenstva v Radizelu bodo lahko navijači v živo preko velikega ekrana spremljali tudi dirko MXGP iz Španije s Timom Gajserjem in Petrom Irtom.


V Radizelu bodo ta konec tedna gostili dirko evropskega prvenstva v motokrosu. Na radizelski progi bodo tekmovali motokrosisti odprtega razreda EMX Open in najmlajši motokrosisti v conskem delu tekmovanja evropskega prvenstva EMX 65 in EMX 85. Na dirki se obeta pestra zasedba, ob Slovencih bodo tekmovali motokrosisti iz Italije, Španije, Hrvaške, Slovaške, Češke, Rusije, Ukrajine, Francije in Švice.

Na domači dirki bo nastopilo kar trinajst slovenskih motokrosistov. V kategoriji EMX 65, kjer prevladujejo italijanski in španski tekmovalci, bodo tekmovali Jaka Osek (TRK Tajfun Šport), Jaka Peklaj (AMD Šentvid pri Stični) in Miha Nučič (Moto Klub Team Fortuna).

V kategoriji EMX 85 bodo tekmovali Maks Mausser (AMD Feroda), Matevž Robek (Moto Klub Fire Group) in Gal Hauptman (AMD Šentvid pri Stični). Dirka kategorije EMX 85 bo prav gotovo najbolj zanimiva, saj po dveh dirkah vodi slovenski motokrosist Maks Mausser, le točko za njim pa v skupnem seštevku zaostaja italijanski tekmovalec Kevin Cristino. Petnajsterico najboljših zaključuje Matevž Robek. Mausser bo imel v Radizelu prednost domačega terena in podporo svojih navijačev. Sodeč po njegovih predstavah na prvih dveh dirkah ter v slovenskem in nemškem prvenstvu, se lahko ta vikend nadejamo slovenskih stopničk.

V kategoriji EMX Open tudi letos dominirajo češki tekmovalci, ki zasedajo prva tri mesta, po treh dirkah vodi Martin Michek. Ob močni slovenski zasedbi so v odprtem razredu stopničke povsem realno pričakovanje, vprašanje je le, kdo od Slovencev bo najuspešnejši. Od Slovencev bodo tekmovali Anej Doplihar (APJ Moto šport), Jernej Irt (AMD Sitar Racing Team), Jaka Završan (AMD Trebnje), Theo Urbas (AMD Slovenske Konjice), Luka Kutnar (Moto Klub Fire Group), Toni Mulec (MK Slovenj Gradec) in Rok Virant (AMD Šentvid pri Stični). V Radizelu se na proge po poškodbi vrača Jernej Irt. »To bo šele moja druga dirka po poškodbi, na motorju sem začel trenirati pred tremi tedni, zato še nisem stoodstotno pripravljen. Rezultatskih ciljev nimam, želim predvsem narediti čim manj napak in pridobiti izkušnje za naslednje tekme,« je bil pred dirko previden Irt.

Dogajanje se bo začelo že v soboto ob 10. uri s prostimi treningi v vseh kategorijah. Ob 15. uri bo kvalifikacijska dirka EMX 85, ob 15.40 bo sledila kvalifikacijska dirka EMX 65, motokrosisti odprtega razreda pa se bodo v kvalifikacijah pomerili ob 16.15 uri.

V nedeljo se bodo prve vožnje začele ob 12.30, finalne vožnje bodo potekale od 15.10 naprej.

Organizator, AMD Orehova vas, bo z velikim ekranom v Radizelu poskrbel, da si bodo lahko navijači v živo ob progi ogledali tudi dirko svetovnega prvenstva MXGP iz Španije, kjer bosta ta vikend tekmovala Tim Gajser in Peter Irt.

Cena vstopnice za oba dneva je 10€, otroci do trinajstega leta imajo prost vstop.

Foto: osebni arhiv (Jernej Irt) in Goran Kroselj (naslovna in Maks Mausser).

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji