Tim Gajser do nove zmage v svetovnem prvenstvu

Tim Gajser je znova zmagal na dirki za svetovno prvenstvo in še povečal svoje vodstvo v skupnem seštevku prvenstva. Peter Irt tokrat ni osvojil točk.


Gajser je že v soboto v kvalifikacijah nakazal, da je znova prešel v zmagovalni ritem in je prepričljivo dobil kvalifikacijsko dirko. Na preteklih dirkah je namreč naredi nekaj napak, zato je bil pred štirinajstimi dnevi razočaran celo nad tretjim mestom. Na dirki se je v obeh vožnjah ponovila zgodba z začetka sezone, ko je suvereno vodil od začetka do konca in brez večjih težav zmagal.

Gajserjeva največja tekmeca, Francoz Romain Febvre in Italijan Antonio Cairoli sta imela v Španiji precej težav. Febvre se je poškodoval v kvalifikacijah, ko ga je po padcu zadel še Cairoli, ki je takrat pripeljal mimo in mu poškodoval roko. Febvre je zato na dirki vozil v velikih bolečinah in je v boju z Gajserjem v skupnem seštevku prvenstva izgubil dragocene točke. Gajserjeva prednost pred Febvrejem zdaj znaša že štiriindvajset točk.

Peter Irt je bil v prvi vožnji triindvajseti, v drugi štiriindvajseti in tokrat ni osvojil točk, je pa v obeh vožnjah do cilja pridobil nekaj mest. Drugo mesto je na dirki osvojil nemški tekmovalec Maximilian Nagl, ki je v obeh vožnjah povedel, tretji je bil Francoz Gautier Paulin.

»Ta vikend sem bil izredno sproščen. Po zadnji dirki v Italiji smo se v ekipi veliko pogovarjali, saj sem na zadnjih dirkah naredil kar nekaj napak in zabeležil nekaj padcev. Vse skupaj mi je koristilo. Vse mi je šlo tako, kot sem si želel in zelo sem zadovoljen z novo zmago,« je po dirki z navdušenjem razlagal Gajser in dodal: »Zelo sem užival, že ob prihodu v Španijo sem se počutil sproščeno. Nisem si želel nalagati kakršnega koli pritiska. Pred vikendom sva z očetom spremenila nekaj manjših stvari in kot kaže, sva naredila dobro potezo.«

Peter Irt je po dirki povedal: "V prvi vožnji sem začel dobro, vendar sem bil premalo agresiven in sem izgubil nekaj mest. Kasneje sem s solidnim tempom zadržal 23. mesto. V drugo sem slabše startal, v drugem krogu pa sem še začel s sotekmovalcem zapel in ostal brez ročice za sklopko. Z vožnjo sem zadovoljen. Vem kaj moramo izboljšati in upam, da do naslednjega vikenda kaj pridobim."

Naslednja dirka za svetovno prvenstvo MXGP bo prihodnji vikend v Franciji.

REZULTATI MXGP:

1. vožnja: 1. Tim Gajser (Slo), 2. Maximilian Nagl (Nem), 3. Clement Desalle (Bel) … 23. Peter Irt (Slo)

2. vožnja: 1. Tim Gajser (Slo), 2. Maximilina Nagl (Nem), 3. Gautier Paulin (Fra), … 24. Peter Irt (Slo)

Skupno na dirki: 1. Tim Gajser (Slo) 50 točk, 2. Maximilian Nagl (Nem) 44 točk, 3. Gautier Paulin (Fra) 38 točk, … 26. Peter Irt (Slo) 0 točk

Skupno v seštevku SP: 1. Tim Gajser (Slo) 385 točk, 2. Romain Febvre (Fra) 361 točk, 3. Antonio Cairoli (Ita) 338 točk

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji