Speedwayjisti v lovu za napredovanje

Slovenska speedway reprezentanca bo v četrtek nastopila na kvalifikacijski dirki Speedway World Cup v Terenzanu, v Italiji.


Na kvalifikacijah se bodo pomerile reprezentance Italije, Nemčije, Latvije in Slovenije. Slovensko izbrano vrsto bodo pod vodstvom selektorja Francija Kalina zastopali Matej Žagar, Nick Škorja, Žiga Kovačič in Matic Ivačič. Kapetan ekipe bo Matej Žagar, najbolj izkušen član naše reprezentance.

Selektor Franci Kalin je pred odhodom v Italijo optimistično razpoložen. »Imamo pomlajeno ekipo in izkušenega Mateja Žagarja. Če bodo dali vsi štirje vse od sebe in če bomo imeli ob tem še nekaj športne sreče, si lahko zagotovimo napredovanje. Nemčija in Latvija sta zelo močni ekipi, vendar so vse ekipe premagljive,« je razložil Kalin in dodal: »Na dirko gremo s ciljem, da se uvrstimo v naslednji krog. Reprezentanca je opravila nekaj skupnih treningov, vsi štirje pa stezo v Terenzanu zelo dobro poznajo.«

Nadaljevanje si bo zagotovila le zmagovalna reprezentanca. Naslednji krog tekmovanja bo 26. julija na Švedskem.

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji