Hrženjak in Kraljič zmagovalca DP na Pannoniaringu

Dirkališče Pannoniaring na Madžarskem je gostilo tretjo in četrto dirko mednarodnega prvenstva Alpe Adria v cestno hitrostnem motociklizmu, ki sta se točkovali tudi za seštevek državnega prvenstva Slovenije.


Poletni vikend je postregel z zanimivimi dirkami.

V kategoriji Moto 3 je tekmoval Gregor Likar (MK Veteran). Na obeh dirkah je bil osmi. 

V kategoriji Superstock 600 je slovenske barve zastopala Manca Katrašnik (AMD Kranj), ki je znova dokazala, da se v moški konkurenci dobro znajde. V soboto je bila enaindvajseta, v nedeljo pa je svojo uvrstitev še izboljšala in je končala na osemnajstem mestu.

V kategoriji Superstock 1000, ki šteje tudi za državno prvenstvo, smo imeli štiri predstavnike. V soboto je bil v prvenstvu Alpe Adria najboljši Ivan Hrženjak (AMD Kranj), ki je dirko končal na petem mestu. Matej Kraljič (MD Depala vas) je začel odlično in je dolgo časa vozil na četrtem mestu, nato pa popustil in končal kot sedmi. Med petnajsterico je končal še David Božič (Čarman Motorsport), bil je trinajsti. Mitja Lesjak (AMD Trebnje) je sobotno dirko zaključil na devetnajstem mestu.

Tudi v nedeljo sta bila najuspešnejša slovenska tekmovalca Kraljič in Hrženjak, le da sta tokrat zamenjala vlogi. Kraljič je bil šesti, Hrženjak je bil deveti. Lesjak je prav tako bolje opravil z nedeljsko dirko in je ciljno črto prečkal kot štirinajsti, Božič pa dirke ni končal.

V državnem prvenstvu Slovenije je bil tako v soboto zmagovalec dirke Hrženjak, v nedeljo pa Kraljič, ki po štirih dirkah državnega prvenstva še vedno vodi in ima deset točk prednosti pred drugo urvščenim Hrženjakom. Božič je skupno tretji, Lesjak četrti, Marjan Mencinger (AMD Trebnje), ki je tretjo in četrto dirko izpustil, pa je skupno peti.

Naslednja dirka s še številčnejšo slovensko udeležbo bo čez dva tedna na Grobniku, na Hrvaškem.

REZULTATI

Foto: AP/AMZS

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

3

Priljubljenost članka

3

Shrani

Delite s prijatelji