Milec z osmim mestom do rezultata sezone

V Franciji je bila minuli vikend dirka evropskega prvenstva EMX 125 v motokrosu. Do rezultata sezone je prišel Luka Milec, ki je bil v konkurenci 68 dirkačev odličen osmi.


Na dirki so tekmovali Luka Milec, Luka Crnković (oba APJ Racing Team) in Jan Pancar (AMD Šentvid). Vsi trije so uspešno opravili s kvalifikacijami in so bili v svoji kvalifikacijski skupini med petnajsterico najhitrejših.

Milec je dirko začel na sedmem mestu in se je v prvi vožnji prebil že vse do šestega mesta, za tem pa je padel in izgubil precej mest. Do konca je kljub temu napredoval na enajsto mesto. Tudi v drugi vožnji je startal med najboljšo deseterico ter do konca zadržal deseto mesto. Skupno je bil na odličnem osmem mestu.

Jan Pancar je v prvi vožnji slabo startal in se je že uspel odpeljati med dvajseterico, za tem pa je padel in končal na triintridesetem mestu. Tudi druga vožnja se Pancarju ni izšla po načrtih, saj je ponovno padel in bil na koncu petintrideseti ter francosko dirko končal brez osvojenih točk.

Luka Crnković je dosegel najboljši rezultat letos. V prvi vožnji je bil petnajsti, v drugi sedemindvajseti, kar ga je skupno popeljalo na enaindvajseto mesto. Zmagal je Francoz Stephen Rubini.

Po polovici sezone evropskega prvenstva Luka Milec zaseda skupno šestnajsto mesto, Jan Pancar je devetnajsti Luka Crnković pa sedemintrideseti.

Naslednja dirka evropskega prvenstva EMX 125 bo čez dva tedna v Veliki Britaniji.

REZULTATI

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji