Umrl je Jože Zidar, nekdanji predsednik AMD Šentvid pri Stični

V ponedeljek zjutraj je v 58. letu starosti nepričakovano prenehalo biti srce Jožeta Zidarja, dolgoletnega člana in nekdanjega predsednika AMD Šentvid pri Stični.

Jože Zidar je bil dolgoletni športni funkcionar Avtomoto društva Šentvid pri Stični, v katerem je kar tri desetletja aktivno deloval pri organizaciji in izvedbi dirk v motokrosu. V obdobju od leta 2002 do 2014 je društvo vodil kot predsednik, pod njegovim vodstvom pa je domače društvo prvič organiziralo tudi dirko evropskega prvenstva v motokrosu.

V obdobju med leti 2000 in 2004 je bil član Komisije za motokros pri Strokovnem svetu za avto-moto šport Avto-moto zveze Slovenije in večkrat tudi predsednik žirije na dirkah državnega in pokalnega prvenstva v motokrosu.

V športni zgodovini domačega društva in slovenskega motokrosa bo ostal zapisan kot velik entuziast in vnet športni delavec, ki je bil aktiven vse do nepričakovanega slovesa.

Zadnje slovo od pokojnega bo v sredo, 8. junija 2016, ob 16. uri na pokopališču v Velikem Gabru. Od danes leži v poslovilni vežici v Velikem Gabru.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji