Na Hrvaškem peta dirka EMX Open v motokrosu

Ta vikend bo na Hrvaškem dirka evropskega prvenstva EMX Open v motokrosu. Na dirki bodo tekmovali Theo Urbas, Jaka Završan, Jan Pancar, Matic Žitnik, Anej Doplihar in Luka Crnković.


V Jastrebarskem na Hrvaškem bo peta od osmih dirk evropskega prvenstva v motokrosu v kategoriji EMX Open. Dirke se bo udeležil pet slovenskih motokrosistov: Theo Urbas (AMD Slovenske Konjice), Jaka Završan (AMD Trebnje), Jan Pancar (AMD Šentvid pri Stični), Anej Doplihar (APJ Racing Team), Matic Žitnik (AMD Brežice) ter hrvaški motokrosist Luka Crnković (APJ Racing Team), ki tekmuje za AMZS.

Zadnja dirka evropskega prvenstva je bila pred dvema tednoma v Orehovi vasi in slovenski tekmovalci so dosegli lep ekipni uspeh. Tudi na Hrvaškem si obetajo dobre rezultate, dirko pa bo po napovedih vremenoslovcev popestril dež. Proga v Jastrebarskem je v deževnem vremenu zelo neugodna, zato je pred tekmovalci težak vikend.

Po štirih dirkah v prvenstvu prepričljivo vodi češki motokrosist Martin Michek, najviše uvrščen slovenski tekmovalec pa je Theo Urbas na skupnem osmem mestu. V soboto popoldne bodo kvalifikacije, dirka bo na sporedu v nedeljo.

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji