Žagar pred dirko za VN Danske

Po dirki za VN Poljske, na kateri je Matej Žagar osvojil izvrstno tretje mesto, se karavana najboljših voznikov speedwaya ta konec tedna meri na tretji od enajstih dirk letošnje Speedway Grand Prix serije. Preizkušnja za VN Danske bo po lanski premieri, drugič v zgodovini na Stadionu Horsens arena, v istoimenskem mestu v osrčju Jutlandije, kakih 250 kilometrov zahodno od danske prestolnice.


 

Naš matador ima na lansko dirko dobre spomine, saj je bil na tem stadionu doslej boljši od njega le domačin Peter Kildemand.

Vsaj drugo mesto si zato od Žagarja želimo tudi tokrat. Po njegovih besedah je proga podobna kot je bila v lanski sezoni, le material po katerem se bo dirkalo je nekoliko drugačen: »Zaradi drugačne podlage smo nekoliko spremenili nastavitve in tako sem tudi po tem treningu zadovoljen,« je komentiral Žagar in dodal: »Vozil bom na motorju, ki me je ponesel do štirinajstih točk v Varšavi in me od takrat dejansko ni razočaral. Verjamem, da bo tako tudi jutri.«

Naš multi prvak ima letos najbolj pisano ekipo, saj so v njegovem boksu ob nekdanjem članu AMTK Ljubljana Maticu Voldrihu še poljski in angleški mehanik. Toliko je tudi jezikov s katerimi se sporazumevajo. Smo pa na adutu iz Črne vasi opazili še kak teden staro bradico, ki pa ni ostala skrivnost, kot je še vedno prvinski razlog za številko 55 na Žagarjevem hrbtu: »S prijatelji smo ugotovili, da sem vse stopničke doslej osvojil neobrit, zato sem si rekel, pa naj bo in bo tako ta mini bradica ostala še do nedelje, ko imam takoj po nastopu na Danskem še pomembno dirko za svoj poljski klub,« pa je bil vsaj malce vraževeren razlog za manjšo porabo britvic v slovenski ekipi.

Jutri ima Žagar sicer dokaj neugodno startno številko 11, saj mu vsaj na papirju žreb še tretjič zapored ni bil naklonjen. Na srečo se z dejstvom, da bo kar dvakrat startal iz povsem zunanje pozicije, enkrat celo proti kar trem domačim voznikom, tudi lanskemu zmagovalcu Kildemandu, ne obremenjuje. Da je lahko to predvsem na umetnih stezah, postavljenih le za eno dirko na leto, kot je ta, velika loterija, je pokazala prav nedavna dirka v Varšavi.

Pred jutrišnjo preizkušnjo si po 4 iz Krškega in 14 točkah iz Varšave Žagar deli osmo mesto. Do vodilnega Avstralca Chrisa Holderja pa ga loči 8 točk. Lani je tukaj osvojil 12 točk in stal na stopničkah.

Žagarjeve vožnje v rednem delu dirke:

3: Pawlicki, Žagar, Holder, Pedersen

7: Žagar, Doyle, Harris, Jonsson

9: Hancock, Lindgren, Lindbaeck, Žagar

14: Iversen, Kildemand, Thomsen, Žagar

20: Zmarzlik, Janowski, Žagar, Woffinden

Borut Cvetko / mediaspeed.net

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji