"Podvodna" dirka DP in PP v kartingu

Kartisti so v Čedadu v Italiji odpeljali tretjo dirko državnega prvenstva in četrto dirko pokalnega prvenstva Sportstil v kartingu.


 

Pogoji za dirko so bili izjemno težki. Po dveh dneh treninga na plavajoči progi, v premočenih kombinezonih in zalitih boksih so tekmovalci in organizator upali, da bo vreme zaprlo pipo vsaj na dan dirke. V nedeljo jih je pričakalo sončno in toplo vreme, kar je bilo zelo dobrodošlo za sušenje kombinezonov in nekoliko manj za mehanike, ki so morali zaradi suhega vremena ponovno spremeniti nastavitve kartov svojih dirkačev.

Po burnem dnevu se je dirkaška nedelja srečno končala. 

Na dirki so absolutno premoč prikazali tekmovalci AMD Šlander, ki več kot prepričljivo vodijo tudi v seštevku društev. Pokale za prvo mesto so domov odnesli: Mai Sadar (AMD Šlander) v razredu Rotax Micro Max, Mark Mramor (AMD Šlander) Rotax Junior, Katja Pivk (AMD Šlander) Rotax Max, v razredu Rotax DD2 je zmagal Rotar David (AMD Šlander), v razredu KZ2 pa Martin Mihič (AMD Šlander).

Naslednja dirka državnega in pokalnega prvenstva v kartingu bo 16.-17. julija na Vranskem.

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji