Maks Mausser na Portugalsko po potrditev finala

Motokrosist Maks Mausser (AMD Feroda) bo ta vikend na Portugalskem tekmoval na zadnji, četrti dirki conskega dela evropskega prvenstva EMX 85 v motokrosu (jugozahodna cona).


Mausser je na dosedanjih treh tekmah v Brežicah, Orehovi vasi in Italiji zbral 120 točk in je v skupnem seštevku na odličnem drugem mestu, ter si je s tem že zagotovil uvrstitev med najboljših deset motokrosistov, ki se uvrstijo na finalno dirko evropskega prvenstva. Finale bo konec julija na Češkem.

Še prej bo Mausser na Portugalskem skušal potrditi svoj rezultat in conski del tekmovanja zaključiti med najboljšo trojico. "Na Portugalsko odhajam dobre volje. Menim, da sem dobro pripravljem. Želim si predvsem, da mi uspeta dve vožnji s čim manj napakami. Če mi bo to uspelo, bom zadovoljen ne glede na rezultat. Seveda pa si želim tudi to, da v skupni razvrstitvi cone ostanem uvrščen med najboljše tri," je napovedal Mausser, ki bo na Portugalskem edini slovenski tekmovalec.

REZULTATI prvih treh dirk EMX 85 in EMX 65.

 

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji