Sestanek generalnih in športnih sekretarjev na FIM

Na sedežu mednarodne motociklistične zveze FIM v Ženevi je bil v sredo sestanek generalnih in športnih sekretarjev nacionalnih zvez z vodstvom FIM. Glavna tema sestanka je bil prenovljen sistem licenc 2017.

Sestanek sta vodila predsednik FIM Vito Ippolito in generalni direktor FIM Ignacio Verneda. Na sestanku sta predstavila novosti in odločitve, ki jih je vodstvo FIM sprejelo na nedavnem sestanku ter vključitev nacionalnih zvez v skupne aktivnosti. FIM si v prihodnje želi še tesnejšega sodelovanja z nacionalnimi zvezami, zato so si na sestanku vzeli čas in prisluhnili predlogom.

Najpomembnejša tema sestanka je bila sprememba sistema mednarodnih licenc, ki bo odslej bolj preprost in bolj jasen. Med drugim bo FIM od prihodnje sezone poleg licenc za svetovna prvenstva izdajal vse mednarodne licence za tekmovanja pod okriljem kontinentalnih zvez (tudi licence za vsa tekmovanja FIM Europe) ter za dirke, vpisane v mednarodni koledar, za katere je bilo do zdaj poleg državne licence zahtevano startno dovoljenje.

Druga novost bo zavarovanje voznikov za mednarodna tekmovanja. Poleg mednarodne licence (FIM ali FIM Europe) bo tekmovalec dobil še zavarovanje, ki bo veljalo na uradnih mednarodnih tekmah in tekmah, ki so vpisane v mednarodni koledar. Razlogi so poenotenje licenc, pogojev in zavarovanj za tujino.

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji