Speedwayisti za točke DP v Lendavi

Sobota bo v Petišovcih pri Lendavi v znamenju druge dirke letošnjega skupnega državnega prvenstva posameznikov Slovenije in Hrvaške v speedwayu. Vozniki sosednjih držav, ki se jim bo pridružila še močna zasedba dirkačev iz Madžarske, Avstrije, Slovaške in Italije obljubljajo izjemno zanimivo, pa tudi izenačeno dirko, ki se bo v Športnem centru Petišovci pričela ob 18.45 uri (uradni trening ob 16. uri).


Po tem, ko se je sezona že dodobra razvnela, bo najbolj zanimivo videti prav boj tistih, ki so doslej pokazali največ. Matej Žagar in Hrvat Jurica Pavlic pa bosta po šovu, ki sta ga tudi s padci uprizorila na prvi letošnji dirki v Krškem zagotovo še enkrat več voznika na katera bo usmerjeno največ pozornosti. Seveda velja omeniti, da se je kljub drugačnim napovedim. na steze vrnil tudi Aleksander Čonda, ob Mateju Žagarju najboljši slovenski voznik zadnjih let. Član ST Lendava bo tako pokazal koliko znanja mu je ob nekoliko krajši pripravi na sezono ostalo v rokah in nogah.

Predvsem pa bo zanimivo kako se bo spopadel z mladci, ki so letos že prav tako opozorili nase. Predvsem to velja za 17 letnega Laščana Nicka Škorjo, ki s svojim dirkanjem navdušuje praktično povsod kjer se letos pojavi. V Krškem se sicer ni uspel uvrstiti v finalno vožnjo, zato bo to njegov nov izziv v Lendavi. Kako bosta na to gledala Žiga Kovačič, lanski mladinski prvak Slovenije in Matic Ivačič, ki se vrača po padcu, ki ga je utrpel na dirki za Zlati znak Krškega, pa bo pokazal boj na 398 metrskem prekmurskem ovalu.

Med premori bodo gledalci lahko spremljali tudi predstavitev t.i. Flat track dirkanja, ki ga bodo predstavili vozniki iz Avstrije.

Znan je pa že tudi nadomestni termin tretje preizkušnje DP, ki je sprva zaradi dežja odpadla. AMTK Ljubljana jo bo na stadionu Ilirija nadoknadil 2. julija.

Borut Cvetko / www.mediaspeed.net

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji