Maks Mausser zmagovalec JZ cone EMX 85

Maks Mausser (AMD Feroda) je zmagovalec conskega dela evropskega prvenstva EMX 85 v motokrosu. Na Portugalskem je za konec osvojil tretje mesto.


V jugozahodni coni evropskega prvenstva so tekmovali motokrosisti iz Slovenije, Avstrije, Italije, Francije, Španije, Portugalske, Švice in Velike Britanije. Konkurenca je bila izredno močna, napredovanje na finale evropskega prvenstva pa se uvrsti deset najboljših tekmovalcev posamezne cone.

Prvi del tekmovanja so sestavljale štiri dirke. Dve sta bili v Sloveniji, prva v Brežicah in tretja v Radizelu, vmes pa so se motokrosisti pomerili še v Italiji in za konec na Portugalskem.

Mausser se je na Portugalsko odpravil z željo, da se na finale tekmovanja uvrsti kot zmagovalec cone, kar mu je tudi uspelo. Pred portugalsko dirko je bil skupno drugi. V nedeljo je bil v prvi vožnji na drugem mestu, v drugi vožnji pa je na startu padel in je bil na koncu četrti, kar mu je prineslo končno tretje mesto na dirki. Zmagal je Francoz Tom Guyon.

Finale evropskega prvenstva bo 23. in 24. julija v Loketu na Češkem.

REZULTATI

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji