Marko Jerman nepremagljiv na Grobniku

Znamenita hrvaška proga Grobnik je bila prizorišče pete in šeste dirke za mednarodno prvenstvo Alpe Adria v cestno hitrostnem motociklizmu ter za državno prvenstvo Slovenije. Celotni vikend je tekmovalce grelo sonce, le v nedeljo jih je nekoliko oviral močnejši veter. Za navijaško vzdušje je poskrbelo kar nekaj slovenskih navijačev, ki so si bližnjo dirko ogledali v živo.


Na dirki se je najbolj izkazal Marko Jerman (MD Depala vas), ki si še vedno lasti rekord proge in je bil na sobotni in nedeljski dirki v kategoriji Superbike brez prave konkurence. Obakrat je prepričljivo zmagal in je postal zmagovalec vikenda v seštevku Alpe Adria. V kategoriji Superbike je tekmoval tudi Marjan Mencinger (AMD Trenje), ki je bil v soboto triindvajseti, v nedeljo pa enaindvajseti.

Manca Katrašnik (AMD Kranj) je imela zelo uspešen vikend. Na prvi dirki kategorije Superstock 600 je bila šestnajsta, na drugi pa petnajsta, kar sta njeni najboljši uvrstitvi letos, poleg tega pa je izboljšala svoj osebni rekord steze na Grobniku.

Najbolj zanimive vožnje so se odvijale v kategoriji Superstock 1000, kjer so tekmovali štirje slovenski motociklisti. Matej Kraljič (MD Depala vas), vodilni tekmovalec v državnem prvenstvu, je v petek na kvalifikacijah grdo padel in dirka je bila sprva pod vprašajem, a se je odločil tekmovati in bil v prvenstvu Alpe Adria obakrat med najboljših deset.

V soboto je bil s petim mestom najviše uvrščeni Slovenec David Božič (AMD Kranj, Čarman Motorsport), ki je s tem popravil vtis iz zadnje dirke na Madžarskem, kjer je odstopil. V nedeljo je Božič na startu celo povedel, na koncu je bil sedmi. Ivan Hrženjak (AMD Kranj) je bil v soboto osmi, v nedeljo pa se je boril za stopničke, a je moral priznati premoč domačemu tekmovalcu in je dirko končal na četrtem mestu. Mitja Lesjak (AMD Trebnje) vikenda ni začel najbolje. V petek je padel, razbil motor in tako zaposlil svoje mehanike, sam pa k sreči ni bil poškodovan. V soboto je dirko končal na dvanajstem mestu, v nedeljo je bil za mesto boljši.

V seštevku državnega prvenstva po šestih dirkah še vedno vodi Matej Kraljič, Ivan Hrženjak je drugi z dvema točkama zaostanka, David Božič je tretji, Mitja Lesjak četrti, Marjan Mencinger pa z eno odpeljano dirko peti.

V kategoriji Moto3 je tekmoval Gregor Likar (MK Veteran), ki je na obeh dirkah osvojil peto mesto.

Naslednja dirka za prvenstvo Alpe Adria bo julija na Češkem.

REZULTATI

Foto: AP/AMZS

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

3

Priljubljenost članka

3

Shrani

Delite s prijatelji