Milec enajsti, Pancar šestnajsti v Veliki Britaniji

Motokrosisti so v Veliki Britaniji odpeljali peto dirko za evropsko prvenstvo EMX 125 v motokrosu. Luka Milec (APJ Racing Team) je bil enajsti, Jan Pancar (AMD Šentvid pri Stični) šestnajsti, Luka Crnković (APJ Racing Team) pa enaindvajseti.


Milec je imel v svoji kvalifikacijski skupini drugi čas, Pancar osmega, Crknović se je na dirko uvrstil s šestnajstim časom v svoji skupini.

V prvi vožnji dirke so bili vsi trije uspešni na startu. Milec in Pancar sta bila med prvo deseterico, že v prvem krogu pa je pred Milcem padel italijanski voznik, tako da je Milec trčil vanj in nazadoval. V predzadnjem krogu je padel še sam in končal na štirinajstem mestu. Pancar se je spopadal z najboljšo deseterico in je bil v prvi vožnji enajsti, Crnković pa je z borbeno vožnjo osvojil petnajsto mesto.

V drugi vožnji je bil Milec po startu znova med najboljših deset, zaradi težav z očali pa ni mogel obdržati stika z najboljšimi in je dirko zaključil na desetem mestu, skupno je bil enajsti. Pancar in Crnković v drugo nista startala najbolje, vendar sta pridobila nekaj mest. Pancar je napredoval na devetnajsto mesto, Crnković pa z enaindvajsetim mestom v drugo ni osvojil točk. Pancar je bil skupno šestnajsti, Crnković enaintrideseti. Zmagal je Francoz Stephen Rubini.

V seštevku evropskega prvenstva je Milec dvanajsti, Pancar sedemnajsti in Crnković enaintrideseti. Naslednja dirka EMX 125 bo prihodnji vikend v Mantovi, v Italiji.

REZULTATI

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji