Žagar do brezmadežne zmage v Lendavi

V Petišovcih pri Lendavi smo bili priča drugi dirki letošnjega skupnega članskega državnega prvenstva Slovenije in Hrvaške v speedwayu. Po zmagi na uvodni dirki je Matej Žagar le to po pričakovanjih ponovil tudi v Lendavi, kjer je pred leti nastopil sploh prvič v karieri. Brez izgubljene točke tako že gleda proti petnajstemu zaporednemu naslovu v karieri.


Njegov prvi rival Hrvat Jurica Pavlic je klonil le proti našemu matadorju in to tako v rednem delu dirke, kot v finalni vožnji. Tretje mesto je pripadlo Madžaru Jozsefu Tabaki, ki je tako še drugič stopil na stopničke tega skupnega prvenstva. Brez tega veselja pa je ostal četrti v finalni vožnji, Avstrijec Fritz Wallner. V mladinski konkurenci si zmage ni pustil vzeti letos odlično razpoloženi 17 letni Laščan Nick Škorja, ki je osvojil skupno peto mesto na dirki.

Dirkači nas po razburljivi dirki v Krškem tudi tokrat niso razočarali, saj je lepo število gledalcev videlo razburljivo dirko, ki ni pustila nikogar hladnega. Navduševal je mladi Škorja, ki je le na račun manjšega števila zmag zgrešil veliki finale, Krčanu Maticu Ivačiču, ki je nastopil prvič po padcu iz dirke za Zlati znak Krškega pa je za preboj v finale zmanjkalo malo športne sreče. Je pa zbral dve točki več kot na uvodni dirki in je tudi s končnim šestim mestom lahko več kot zadovoljen. Najboljši mladinec zadnjih dveh let, Žiga Kovačič je po ničli v uvodni vožnji nadaljeval vrhunsko, saj je z zmago odvzel eno najpomembnejših točk prav moralno svojemu največjemu rivalu, Škorji. Po še eni zmagi pa je do konca zbral le še točko in tako na koncu med člani osvojil deveto mesto.

En zanimivejših je bil seveda nastop člana ST Lendava, Aleksandra Čonde, ki se je vrnil na ovale, kljub temu, da je pred začetkom sezone napovedal konec kariere. Z izposojenim motorjem in brez dirk v letošnji sezoni je zbral zelo dobrih devet točk in končno sedmo mesto. Zato lahko le upamo, da ga bomo še videli na stezah. Tudi v naslednjih sezonah.

Naslednja, tretja dirka prvenstva bo drugega julija v Ljubljani.

Rezultati:

1. Matej Žagar (AMTK Ljubljana) 18 točk, 2. Jurica Pavlic (SK Unia Goričan) 16, 3. Jozsef Tabaka (Mad) 12, 4. Fritz Wallner (Avs) 12, 5. Nick Škorja (AMTK Ljubljana) 11, 6. Matic Ivačič (AMD Krško) 10, 7. Aleksander Čonda (ST Lendava) 9, 8. Denis Štojs (AMD Krško) 9, 9. Žiga Kovačič (KST Brežice) 7, 10. Norbert Magosi (Mad) 7, 11. Roland Kovacs (Mad) 5, 12. Luka Omerzel (AMTK Ljubljana) 3, 13. Jan Mihalik (Slk) 3, 14. Jaka Kovačič (KST Brežice) 3, 15. Dennisz Fazekas (Mad) 1, 16. Mattia Lenarduzzi (Ita) 0, 17. Jannik Klein (Avs) 0.

Točke po drugi dirki od petih:

1. Žagar 36 točk, 2. Pavlic 30, 3. Tabaka 25, 4. Štojs 21, 5. Škorja 20, 6. Ž. Kovačič 18, 7. Ivačič 18, 8. Čonda 9, 9. J. Kovačič 8, 10. Omerzel 5, 11. Bot 3, …

Borut Cvetko / mediaspeed.net

 

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji