V nedeljo je bila druga dirka DP v supermotu

V znanem italijanskem obmorskem letovišču Jesolo se je v nedeljo 19. junija odvijalo italijansko državno prvenstvo v supermotu, v sklopu katerega se je odpeljalo tudi državno prvenstvo Slovenije.


Obisk voznikov je bil velik, saj jih je v sedmih razredih nastopilo skupaj kar 136. Največ, 43 prijavljenih  je bilo prav v razredu S1 in S2, kjer so vozili tudi naši predstavniki. Zaradi velikega števila so bili razdeljeni v skupini A in B. Po kvalifikacijah so bili vozniki na podlagi časov razdeljeni v skupini.

Že na sobotnih prostih treningih je imel naš voznik Erik Gregorič pri zadnjem treningu smolo, saj je pri izhodu iz zavoja zadel voznika, ki je neprevidno zamenjal linijo vožnje. Posledica je bil padec in poškodba kolena, ki je vplivala tudi na dogajanje v nedeljo.

Po kvalifikacijah so si privozli naslednje startne pozicije: Marko Ukota (ŠKD GAS Vrtejba) devetnajsto startno mesto v skupini A, kjer je startalo štiriindvajset voznikov, Erik Gregorič (ŠKD GAS Vrtejba) pa deveto startno mesto v skupini B, Roberto Ponsicchi, sicer voznik Italije, ki je vozil za DP Slovenije pa osmo mesto v skupini B.

Po ostrih, zanimivih in do konca dirke nepredvidljivih menjavanjih pozicij, je bil izkupiček naših voznikov sledeč - v prvi dirki A je Marku Ukoti v desetem krogu odpovedal motor in je pristal na triindvajsetem mestu. Erik Gregorič je končal na osmem mestu v skupini B, Roberto Ponsicchi pa dve mesti za njim.

Drugo dirko je Marko Ukota po popravilu motorja končal na petnajstem mestu, Erik Gregorič na osmem, Roberto Ponsicchi pa je bil v drugi dirki boljši od Gregoriča in jo končal na šestem mestu.

Na koncu dneva je bil Marko Ukota skupno osmi, Erik Gregorič skupno deveti in Roberto Ponsicchi skupno osmi.

Z uvrstitvami so lahko naši predstavniki zadovoljni, saj je ob taki udeležbi in dobri konkurenci prišla do izraza kvaliteta posameznih prvenstev.

REZULTATI

Vam je članek všeč?

Zaploskajte mu – kliknite in držite gumb. Dlje, ko boste ploskali, bolj vam je članek všeč. Z aplavzom nam sporočate, kateri članek izstopa. Hvala!

Priljubljenost članka

Shrani

Delite s prijatelji